11 soorten dagkantafwerking voor een strak kozijn

8 februari 2018 | 2 minuten leestijd

De leverancier voor duurzame afbouwmaterialen biedt 11 soorten dagkantafwerkingen aan, van volschuim tot hol, rond en hoekig, gelijkzijdig en ongelijkzijdig. Bart Oors van Milin: “Dagkanten zijn meer dan alleen de afwerking van je kozijn. Het bepaalt toch de hele uitstraling”.

Dagkantafwerkingen zijn verkrijgbaar in een gladde of een houtstrucutuurnerf uitvoering. De meest voorkomende kleuren zijn wit en crème, omdat meestal het kozijn tevens uit deze kleur bestaat. Er zijn echter een aantal afwerkingen die geleverd kunnen worden met een houtnerfstructuurfolie in een andere trendkleur passend bij de kleur van het kozijn.

Het staat niet alleen strakker, ook vullen dagkantafwerkingen gaten in het “kale” kozijn op om zo koudebruggen uit te sluiten. De dagkantafwerkingen kunnen dienen om de binnenkant van het kozijn te bekleden maar er zijn ook varianten die ook een deel van de binnenmuur meenemen. Een dagkant wordt in de meeste gevallen gemonteerd met een verbindingslijm zoals High-Tack lijm.

De 11 dagkantafwerkingen op een rij:

  1. Volschuim kwartrond afwerkprofiel
  2. Volschuim vierkant afwerkprofiel
  3. Volschuim afwerkprofielen (glad en met structuurfolie)
  4. Volschuim afwerkplint
  5. Holle kamerhoekprofiel
  6. 2-delige dagkantafwerking
  7. Gelijkzijdig hoekprofiel
  8. Ongelijkzijdige hoekprofiel
  9. Paneel met haakse hoek glad en met structuurfolie 
  10. Vouwhoekprofiel
  11. Volschuim haakse hoek Deeplas

Gerelateerde artikelen