Achmea en Ecodorp Boekel starten samenwerking duurzaam en klimaatadaptief wonen

9 maart 2021 | 2 minuten leestijd

Als verzekeraar met een sterke coöperatieve identiteit wil Achmea, samen met partners, bijdragen aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving. Onderdeel daarvan is het vergroten van het bewustzijn rond klimaatverandering. Ecodorp Boekel is hiervan een mooi voorbeeld. Michiel Delfos, Schadedirecteur bij Achmea: “Wij kunnen leren van elkaars expertises. Wij willen in deze samenwerking kansen en mogelijkheden ontdekken voor nieuwe producten en diensten, die de klimaatweerbaarheid vergroten en bijdragen aan de energietransitie. En tegelijkertijd willen we kennis en ervaring opdoen van het verzekeren van nieuwe risico`s die het gebruik van de innovatieve materialen met zich meebrengt.”

In Ecodorp Boekel is Centraal Beheer als verzekeringspartner in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkelfase van het project. Samen hebben zij oplossingen bedacht om het vastgoed van Ecodorp Boekel duurzaam te verzekeren.

Ecodorp Boekel 

Ecodorp Boekel is een coöperatie waarvan elke bewoner lid is. Het is een 1,2 hectare groot terrein waar 30 klimaatadaptieve en klimaatpositieve huurwoningen gebouwd worden. De woningen worden gebouwd in drie cirkels van tien duurzame woningen waarvan 6 mantelzorgwoningen. De eerste woningen zijn opgeleverd. Verder komen er een buurthuis, kennis- en educatiecentrum, werkplaats en kantoren, met mogelijkheden voor eigen voedselvoorziening, eigen energievoorziening, ecologische waterzuivering en duurzame ondernemingen. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste innovatieve bouwmaterialen. Het project wordt ondersteund door de Provincie Noord-Brabant en de Europese Unie.

Gerelateerde artikelen