Achterstallig onderhoud biedt kansen voor de branche

8 december 2017 | 1 minuut leestijd

De klussen die het oppakken van achterstallig onderhoud met zich meebrengen is goed nieuws voor bedrijven in de bouw. Vooral schilder- en onderhoudsbedrijven kunnen hier de vrucht van gaan plukken. De gegevens komen uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door USP Marketing Consultancy. Zij enquêteerden 500 particuliere woningeigenaren in ons land in opdracht van Koninklijke OnderhoudNL.

Schilderwerk uitgesteld

In de tijden dat de broekriem strakker moest worden aangetrokken, is veel onderhoudswerk uitgesteld. Huizen werden daardoor minder onderhouden. Vooral schilderwerk, zowel binnen als buiten, werd uitgesteld. Ook kozijnen en profielen, buiten- en binnendeuren hadden het zwaarder de afgelopen tijd. Als de belangrijkste reden werd het stellen van andere prioriteiten. Urgente zaken kregen daarbij de voorkeur, maar ook financiële redenen werden genoemd.

Zware tijden

Met alle gevolgen van dien, want bijna een kwart van de ondervraagden geeft aan dat het verf inmiddels is gaan bladderen en bij iets meer dan tien procent van de geënquêteerden heeft te maken gekregen van houtrot. Werk aan de winkel voor de professionals in de bouw. 

Gerelateerde artikelen