BIMlink en KYP Project maken planning zichtbaar in BIM-model met API-koppeling

14 april 2021 | 2 minuten leestijd

Voor elk bouwproject is een goede planning noodzakelijk om de deadline op tijd te halen. Het is dan ook van groot belang om al het benodigde materiaal in een specifieke volgorde te laten leveren, in het project te plaatsen en vervolgens de voortgang bij te werken in de planning. Dit vraagt om vergaande kennis op gebied van het bouwproces, de materialen en het te gebruiken materieel. Met de koppeling tussen BIMlink en KYP Project is dit proces inzichtelijk en eenvoudig.

Eén oogopslag 

In KYP Project is de projectplanning digitaal zodat iedere betrokken partij altijd en overal inzicht heeft in de actuele status van het project. BIMlink is een open platform voor het opbouwen en beheren van digitale vastgoeddossiers. Door de gerealiseerde API-koppeling tussen KYP Project en BIMlink hebben klanten van beide bedrijven nu online toegang tot hun BIM-modellen, kunnen ze de status van het geplande werk zien en werken alle betrokkenen in het project beter samen. In één oogopslag weet iedereen in het team welk werk is gepland, wat is gerealiseerd en waar nog aan moet worden gewerkt. Ook is het mogelijk om objecten in het 3D-model te selecteren en de planning in KYP Project naar wens aan te passen. Per object is duidelijk welke discipline, materialen en geplande tijdsduur aan werkzaamheden is toegewezen.

Interactieve planning

Veel kleinere en grote bouw- en onderhoudsbedrijven zijn inmiddels enthousiaste gebruikers van de interactieve planningstool van het Nederlandse KYP Project. Door de eenvoud en het gebruiksgemak zijn al veel uitvoerders, werkvoorbereiders en op directieniveau bij aannemers als Dura Vermeer, BAM, Koopmans/TBI, Aan de Stegge en Nijhuis verknocht aan deze software.

KYP Project is een tool die door de bouw en voor de bouw is ontwikkeld. Veel functies zijn namelijk ontstaan na feedback van gebruikers. “Steeds vaker krijgen we vragen over de mogelijkheid om de planning ook te visualiseren in het 3D-/BIM-model”, zegt accountmanager Rick Remmelzwaal van KYP Project. “Dit was onmogelijk totdat we de visualisatiemogelijkheden van BIMlink konden gebruiken en integreren. De wens van onze klanten om overzicht te creëren voor het geplande en gerealiseerde werk is nu mogelijk geworden, en zelfs meer.”

Gerelateerde artikelen