BIMlink werkt samen met Modelleer Corporatie bij BIM-ready maken van vastgoed- en bouwsector

25 januari 2021 | 4 minuten leestijd

De rol van BIMlink in de Modelleer Corporatie is het inbrengen bij van de kennis van het digitaliseren van vastgoed en het opbouwen van vastgoeddossiers. BIMlink zal klanten ook ondersteunen om het maximale uit hun gebouwdata te halen door die gegevens te koppelen aan applicaties die hun processen ondersteunen. De Modelleer Corporatie is volgens directeur Roy van der Velden van BIMlink een mooi initiatief dat partijen in de bouwkolom helpt met de implementatie van BIM in bouwprocessen. “Helaas zie ik nog regelmatig bedrijven die niet op projecten mogen inschrijven of een opdracht missen, omdat ze onvoldoende kennis hebben van BIM-processen of niet beschikken over de specialistische kennis die bij huidige projecten wordt gevraagd”, aldus Van der Velden. “De Modelleer Corporatie biedt die aansluiting, want de corporatie heeft alle kennis in huis die leden kunnen inzetten bij het verwerven van opdrachten.”

Hoogwaardige modellen

De Modelleer Corporatie is een nieuw bedrijf onder leiding van directeur Marc Verhage en gebruikt specialisten uit een internationaal netwerk. De deelnemers garanderen samen hoogwaardige resultaten tegen concurrerende tarieven. De Modelleer Corporatie helpt organisaties in de vastgoed, bouw- en installatiesector met de transformatie tot een BIM-ready organisatie. Klanten krijgen een integrale oplossing inclusief advisering, begeleiding, training, BIM-management, BIM-regie en coördinatie en bouwkundige en installatietechnische modelleercapaciteit.

Rol van BIMlink

BIMlink is een van de partners in de Modelleer Corporatie en biedt klanten toegang tot het online vastgoedplatform. “Voor bedrijven in de bouwsector is BIMlink een partner voor alle aspecten van gebouwdata-management”, vertelt Van der Velden. “Van het Programma van Eisen, via het ontwerp en de realisatie tot de exploitatie, beheer & onderhoud en van de renovatie tot sloop. Met ons platform maken we BIM laagdrempelig voor beheerders van vastgoed en partijen in de bouw- en installatiesector. Met onze deelname aan de Modelleer Corporatie kunnen we die visie versterken en sneller groeien. Omgekeerd profiteren bedrijven uit de sector optimaal van de mogelijkheden van digitale transformatie.”

Specialisten in het ecosysteem

De Modelleer Corporatie heeft drie belangrijke voordelen voor klanten zoals woningcorporaties en eigenaren van grote vastgoedprojecten. De Modelleer Corporatie biedt in de eerste plaats diverse specialismes en veel ervaring door het netwerk van aangesloten partners in uiteenlopende disciplines, zoals op bouwkundig, installatietechnisch en op softwaregebied. Het principe van samenwerken als een ecosysteem is verankerd in de manier van werken. Er wordt gewerkt met ervaren modelleurs vanuit Turkije en Servië waardoor de corporatie redelijke tarieven kan bieden en vrijwel onbeperkt schaalbaar is. De deelnemers in de corporatie hebben een schat aan ervaring bij grote en kleine bouwprojecten en hebben meegewerkt bij sectorbrede initiatieven zoals het BIM Loket, de basis ILS, classificatiesystemen en andere standaarden.

One stop shop in integratie aanpak

De Modelleer Corporatie biedt op de tweede plaats een one stop shopping in een integrale aanpak. De partijen in het ecosysteem kennen elkaar goed en hebben ervaring met samenwerken. Deze opzet is een integrale oplossing van advisering, begeleiding en opleiding bij het uitvoeren van werkzaamheden in BIM. “Vanuit BIMlink bieden we de corporatie ons platform voor alle gebouwdata van klanten. Hun gebouwinformatie is zo direct beschikbaar voor vele toepassingen”, vervolgt Van der Velden. “Met grote opdrachtgevers zoals vastgoedeigenaren, ziekenhuizen, gemeenten en overheden hebben we hier al veel ervaring mee opgedaan. Een voordeel is ook dat klanten maar één aanspreekpunt hebben en één factuur ontvangen.”

Open en transparant

Op de derde plaats is de Modelleer Corporatie open en transparant. BIM is meer dan een 3D-model van een gebouw en door die openheid en transparantie kunnen gebruikers van het platform continu de werkzaamheden aan hun gebouw volgen. Van der Velden: “Klanten worden op de hoogte gehouden van vorderingen en mogelijke problemen. Wanneer er iets mis gaat, is er overleg over hoe zaken snel en efficiënt kunnen worden opgelost. Dat is waar BIM over gaat.”

Gerelateerde artikelen