Chemisch anker AC100-PRO nog veelzijdiger met ETA keur optie 1

15 juli 2013 | 2 minuten leestijd

Tegelijkertijd heeft dit veelzijdige vinylester anker ook de nieuwe Europese ETA goedkeuring voor metselwerk ontvangen.  De AC100-PRO kan nu in bijna elk basismateriaal toegepast worden, van beton en natuursteen tot bak- en bouwsteen (volle en holle) en kalkzandsteen. 

De chemische mortel AC100-PRO beschikte al eerder over de ETA optie 7 goedkeuring, maar 15 maart jl. is de goedkeuring (ETA-08/0290) voor de hoogste Europese gebruikscategorie afgegeven. De ETA goedkeuring voor metselwerk (ETA-12/0545) komt in de plaats van de eerder behaalde Duitse Zulassung. Powers Europe biedt met AC100-PRO nu qua goedkeuringen, toepasbaarheid en temperatuurbereik een van de meest complete chemische ankers in haar klasse. AC100-PRO heeft een goedgekeurd temperatuurbereik tot 120ºC en een snelle uitharding voor zware belastbaarheid. Dit chemische anker is zeer geschikt voor gebruik in met boorhamer gemaakte gaten, watergevulde boorgaten, bovenhoofdse toepassingen, plaatsingsdieptes ≥4xØ – 20xØ en het is te gebruiken tot maar liefst -10˚C. 
 
Vanuit de markt is enthousiast gereageerd op de verkregen ETA optie 1 goedkeuring. “Als leverancier van magazijnstellingen gebruiken wij een soortgelijk chemisch anker om onze stellingen aan de betonvloer te verankeren”, aldus Joop van der Maden, Office Manager Purchase NL bij Nedcon. “Hoewel AC100-PRO technisch niet veranderd is, mochten wij het tot voor kort niet toepassen voor bepaalde verankeringen. De ETA optie 1 goedkeuring zorgt ervoor dat wij dit chemische anker nu wel mogen gebruiken voor stabilisatie en verankering van onze stellingen. Voor ons is AC100-PRO van Powers een technisch gelijkwaardig maar prijstechnisch interessanter alternatief voor de bestaande duurdere chemische ankers.” 
 
Nieuw ontwerp 300 ml
Om het gebruiksgemak te optimaliseren heeft Powers Europe het ontwerp van de 300 ml kokers aangepast. Het folie opent nu automatisch bij het opendraaien van de dop, openknippen is niet langer nodig. De AC100-PRO is verder verkrijgbaar in kokers van 160 ml, 360 ml, 410 ml + 10 ml en 825 ml, passend in zowel de standaard als de Powers spuitpistolen. De AC100-PRO 410 ml + 10 ml EASY-PUMP beschikt over een innovatief kokerontwerp, waarbij de vereenvoudigde grondige menging zorgt voor een gemakkelijke verwerking. Door de drie uitgangen voor verharder is de weerstand minder, het comfort tijdens het uitpompen groter en de verwerking in koude omstandigheden beter. AC100-PRO is styreenemissievrij, styrolvrij en reukloos.

Gerelateerde artikelen