Comfort sleutelwoord van nieuwe reeks Focus gashaarden

19 oktober 2016 | 2 minuten leestijd

De gashaarden halen hun inspiratie uit de hedendaagse houtkachels. In een markt die gashaarden associeert met ingebouwde modellen, heeft Focus een andere aanpak. De fabrikant omschrijft de haarden als uniek. Met de mogelijkheid om de vuurmond 360 graden te draaien, combineert Focus ergonomie met een revolutionair design. Alle modellen worden geleverd inclusief afstandsbediening en voldoen aan de vraag naar gemak, comfort en snelle verwarming zodat gebruikers direct kunnen profiteren van de sfeer en warmte van een open haard, zonder zich zorgen te maken over het ongemak van een houtvuur.

Gebogen voorkant

Al eerste haardenfabrikant heeft Focus een haard ontwikkeld met een gebogen voorkant: Curvifocus. De gesloten haard maakt gebruik van een gasbrander en een luchtkanaal. Ook deze uitvoering heeft een afstandsbediening, beschikt over een CE-certificaat en is geschikt voor passiefhuizen. 

De gebruiker zit er warmpjes bij met een rendement van 80 procent en een verwarmingsvermogen van 7,3 tot 9 kW. De warmte kan zelf worden ingeregeld door middel van de afstandsbediening die als thermostaat fungeert met een ingebouwde zuinige modus. De klant kan kiezen om de vlammen uit de gespeten bodem laten komen of de haard te laten uitrusten met keramische houtblokken. 

Energiezuinige haarden

Alle modellen in deze serie zijn voorzien van een CE-markering, waarbij de gesloten haarden in energiezuinige gebouwen kunnen worden geïnstalleerd. Een ander gebruiksvriendelijk kenmerk is dat de brander werkt op batterijen en zo onafhankelijk werkt van de elektrische voeding. Daarnaast laten de Focus gashaarden aanzienlijke kostenbesparingen zien dankzij het gebruik van aardgas als voornaamste bron van verwarming.


Gerelateerde artikelen