Consument nog onbekend met warmtepomp: verwacht volledige service installateur

10 oktober 2019 | 2 minuten leestijd

Kennis over warmtepomp nog beperkt

In het onderzoek noemen consumenten de warmtepomp wel het meest als alternatieve bron die ze verwachten te gaan gebruiken om de woning gasloos te verwarmen (28%). Naast de 7% die aangeeft exact te weten hoe een warmtepomp werkt en wat de precieze consequenties zijn, noemt een zeer klein aandeel van 1% zichzelf zelfs expert. Voor het merendeel van de consumenten geldt echter dat de kennis nog niet al te ver rijkt. De meeste consumenten geven aan dat ze in ieder geval weten dat de warmtepomp bestaat (42%).

Kansen in volledige service

“Wanneer u een warmtepomp zou willen aanschaffen en plaatsen, verwacht u dan dat een installateur alles voor u uitzoekt en de warmtepomp plaatst, of bepaalt u liever zelf het type en merk dat geplaatst moet worden?” Het antwoord op deze vraag is duidelijk: 66% van de consumenten verwacht volledige service van de installateur. Van de consumenten geeft 34% aan zelf het type en het merk uit te willen zoeken. Er liggen dus grote kansen voor installateurs die de consument daadwerkelijk van oriëntatie en advies tot en met installatie en onderhoud weten te bedienen.

Spetterend Sanitair 2025: onderzoek en congres

`Spetterend Sanitair 2025` is een uitgebreid onderzoek naar toekomstige ontwikkelingen in de sanitairbranche. Relevante thema`s als de energietransitie en trends in sanitair komen aan bod. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Stichting Verwarming en Sanitair. De resultaten worden gepresenteerd op het gelijknamige congres op 29 oktober 2019 in Utrecht.

Stichting Verwarming en Sanitair

`Spetterend Sanitair 2025` is een afscheidscadeau van Stichting Verwarming en Sanitair. Deze stichting bestaat uit fabrikanten, groothandelaren en installateurs en heeft gedurende meer dan 25 jaar gezamenlijk de afzet van hoogwaardig sanitair gepromoot. De opheffing van de stichting gaat gepaard met een laatste grootschalig onderzoek naar de trends en ontwikkelingen in de sanitairbranche.

Gerelateerde artikelen