Eaton introduceert nieuwe noodverlichtingsfamilie FlexiTech

16 november 2022 | 2 minuten leestijd
Eaton introduceert FlexiTech, een nieuwe noodverlichtingsfamilie voor vluchtrouteverlichting en -aanduiding. De productfamilie is duurzaam in ontwerp en energieverbruik en eenvoudig te installeren. De familie bestaat uit FlexiTech SU (vluchtrouteverlichting), FlexiTech EC (vluchtroute-aanduiding voor plafondmontage) en FlexiTech EW (vluchtroute-aanduiding voor wandmontage).

De ENEC-gecertificeerde FlexiTech armaturen zijn door de productspecificaties toepasbaar in vrijwel elk gebouw. Met de toevoeging van de FlexiTech-familie aan de veelzijdigheid van oplossingen zet Eaton opnieuw een stap vooruit in duurzaamheid, installatie- en onderhoudsvriendelijkheid. 

De FlexiTech EW en SU versies zijn voorzien van een dubbel membraan, waardoor de armaturen zonder gebruik van een wartel waterdicht zijn en een beschermingsgraad van IP65 hebben (FlexiTech SU en EW zelfs IP66). Verder vermindert het gebruik van de nieuwste generatie leds, componenten met een lange levensduur en automatische test- en monitoringsystemen (CGLine+) de bedrijfs- en onderhoudskosten van de installatie aanzienlijk.

FlexiTech SU (vluchtrouteverlichting) is geschikt voor zowel vluchtroute- als ruimteverlichting en biedt voldoende lichtopbrengst bij montagehoogtes tot maar liefst 8 meter. De innovatieve microlenzen sturen het licht efficiënt langs de vluchtweg en voorkomen verblinding. Bijzonder aan de armatuur is dat deze niet alleen aan het plafond maar ook tegen de wand geïnstalleerd kan worden, bijvoorbeeld in trappenhuizen.

FlexiTech EC (plafondmontage) is geschikt voor enkel- of dubbelzijdige vluchtroute-aanduiding, FlexiTech EW (wandmontage) alleen voor enkelzijdige toepassing. Beide uitvoeringen zijn beschikbaar met een herkenningsafstand van 20 of 30 meter en worden geleverd inclusief vier pictogrammen. De homogene uitlichting van het pictogram en de optionele verhoogde attentiewaarde-functie (Increased Affordance, IA) zorgen ervoor dat de vluchtroute-aanduiding optimaal zichtbaar is en zo bijdraagt aan een veiligere evacuatie.

Voor alle FlexiTech-armaturen is een groot aantal accessoires standaard in vier kleuren beschikbaar. Daardoor is er voor vrijwel iedere toepassing een bij de omgeving passende FlexiTech te vinden. Naast de vier meegeleverde pictogrammen zijn er ook speciale pictogrammen leverbaar, bijvoorbeeld voor het aanduiden van de brandbestrijdingsuitrusting, handbrandmelders en verzamelplaatsen.

Gerelateerde artikelen