Isolatiesoftware geeft w-installateur de juiste antwoorden

27 oktober 2016 | 2 minuten leestijd

“De software is zeer doordacht. Op basis van de ingevoerde parameters, die een rol spelen bij de toepassing van leidingsisolatie in verwarmings- en koelingstoepassingen, krijgt de installateur alle relevante informatie en argumenten aangereikt,” legt het bedrijf uit.

W-installateur wrijft in zijn handjes

Een tool die vooral zijn vruchten kan afwerpen voor alle W-installateurs en de koelingsmarkt waar voldoende en professionele isolatie van cruciaal belang is om condensatie te vermijden. Zij kunnen op die manier besluiten wat de beste optie is voor de klant in specifieke situaties.

Hoe werkt het?

Om de tool te kunnen gebruiken, zijn voor verwarmingstoepassingen de nominale diameter, lengte van de leiding en ook de medium- en de omgevingstemperatuur van belang. “Bij koeltoepassingen is daarnaast ook de relatieve vochtigheid van essentieel belang om de optimale dikte van de isolatie te kunnen bepalen.” De resultaten zijn direct te downloaden. “De isolatie calculator kan berekeningen volgens twee alternatieve normen (VDI 2055 en ISO 12241) maken: in slechts een paar klikken weet de gebruiker alles wat nodig is over het effect op de individuele energierekening.”

Meer hulp nodig?

Als de installateur de basisfunctionaliteit is ontgroeid, kan er gebruik worden gemaakt van de professionele tool. “Dit biedt planners van de verwarmings- en koelingtechnologie, de mogelijkheid om hun eigen berekeningen uit te voeren – onafhankelijk van bestaande normen.”

Uitbreiding verwacht

Het bedrijf is inmiddels bezig met de uitbreiding van de isolatie calculator met ThermaSmart PRO Sheet (plaatisolatie). In een later stadium is daardoor een combinatie van leidingsisolatie en plaatisolatie een optie. 

Gerelateerde artikelen