Isoleren zonder irritatie

22 augustus 2017 | 2 minuten leestijd

Het isolatiemateriaal is gemaakt van minerale wol vezels waarbij er gebruik wordt gemaakt van het natuurlijk bindmiddel ECOSE Technology. Het product is lichtgewicht, flexibel en sterk en heeft een thermische prestatie van lambda van 0,034 W/m.K. zit het met de isolatie wel goed. De isolatielaag is voorzien van een PET/PE-bekleding die stootvast is en dampremmend. Om de constructies luchtdicht te maken, is een speciale tape ontwikkeld: RT Plus XL tape.

Irritante klus

Het ontwikkelen van dit product kwam voornamelijk voort uit ongenoegen van de installateur. Het luchtdicht maken van dakisolatie is vaak nog een lastige klus Toch moet een dakconstructie worden beschermd tegen vocht. Energiebesparing is daarbij ook geen overbodig luxe.

Metalen staanders die worden gebruikt bij het plaatsen van het materiaal kunnen los op de gordingen worden geplaatst los tussen de U-profielen. Hierdoor wordt het schroef- en zaagwerk beperkt en is het gebruik van nietjes verleden tijd. Het materiaal sluit goed aan en door de stevige vezels gaat snijden eenvoudig.

Geen irritatie 

Isolerende materialen staan erom bekend dat ze nogal eens irriteren. Daaraan is ook gedacht bij het ontwikkelen van het nieuwe product door producent Knauf Insulation. Door de ECOSE Technology, een natuurlijk bindmiddel, heeft de gebruiker geen last van irritaties. Het bindmiddel geurt niet, is stofarm en veroorzaakt geen irritatie op de huid.

Gerelateerde artikelen