Kleine badkamers vragen om creatieve oplossingen

23 november 2016 | 2 minuten leestijd

Sanitairfabrikant Alape heeft speciaal voor badkamers met een geringe ruimte kleine wastafels in het assortiment. Het bedrijf omschrijft de producten als “esthetisch, en tegelijkertijd functionele, oplossingen voor uitdagend kleine vertrekken.” Kleine wastafels bieden voordeel en toegevoegde waarde voor een beperkte ruimte. Bijvoorbeeld het wassen van de handen of het poetsen van de tanden op de plek waar dat het meest zinvol is.

Alape: “Als je enkel een paar vierkante meter ter beschikking hebt voor het sanitair, zoals in Nederland eerder regel dan uitzondering is, is een optimale benutting van de ruimte essentieel. Om dit te bereiken heb je echte probleemoplossers nodig: producten die design en functionaliteit combineren dankzij hun compactheid.”

Wens klant staat voorop

De wastafels en waskommen van Alape worden vervaardigd uit geglazuurd staal. De klant kan daarbij de wensen in het productieproces aangeven. “Of de ruimte nu rechthoekig, vierkant of rond is, de wastafel met of zonder werkblad wenselijk is, het een vrijstaand of aan de muur gemonteerd model wordt, met of zonder handdoek rail; de verschillende kleine wastafels integreren naadloos in de ruimte en creëren een gevoel van welzijn, zelfs in de meest beperkte vertrekken.”

Holle compartimenten

Voorbeelden van echte probleemoplossers zijn de wastafels Inside.S en Insert. Deze zijn beiden voorzien van holle compartimenten, die extra opslagruimte bieden voor producten, die dagelijks gebruikt worden, zoals cosmetica. De Piccolo en Fusion.S wastafelcollecties zijn zo compact dat deze goed te gebruiken zijn voor ruimten met bijzonder krappe afmetingen.

Foto’s: Insert (links) en Inside.S (rechts)

Gerelateerde artikelen