Meer hygiëne met randloos toilet

15 november 2016 | 2 minuten leestijd

De wc met een spoelrand is op zijn retour, vindt onder meer sanitairfabrikant Sphinx. Het bedrijf heeft onlangs een toilet ontwikkeld zonder spoelrand: de Sphinx Rimfree. Volgens Sphinx is dit model zeer hygiënisch en biedt het veel onderhoudsgemak.

Naast het voordeel op het gebied van hygiëne en onderhoudsgemak is het nieuwe toilet ook waterbesparend. “Zelfs bij kleine hoeveelheden spoelwater zorgt de Sphinx Rimfree voor een optimaal spoelgedrag en spoelresultaten,” laat Sphinx weten. Per spoelbeurt wordt er slechts 4,5 liter water gebruikt. 

Water op verschillende manier geleid

“De nieuwe waterverdeler, ontworpen volgens een unieke techniek, leidt het spoelwater in het closet gelijkmatig naar rechts, naar links en direct in de sifon.” Het zorgt volgens de leverancier voor een betrouwbare spoeling. Aanvullende voorzieningen zijn daarbij niet nodig.

Verstopplek voor bacteriën

Bacteriën en vuil krijgen geen kans meer in een toilet zonder rand. Juist achter deze rand gaat zich vuil verzamelen. Niet bepaald hygiënisch. Doordat er geen extra rand is, is het toilet ook gemakkelijk schoon te maken.  

Sphinx is niet de eerste die een randloos toilet op de markt brengt, fabrikant Globo deed dit eerder ook al.  

Gerelateerde artikelen