Met deze zorgoplossingen creëer je een comfortabele en hygiënische badkamer

29 May 2019

De nieuwe ViCare accessoires bestaan uit verschillende zitjes en grijp- en steungrepen. De collectie heeft twee series, Design en Function, die allebei aan de Europese richtlijnen CE EEC 93/42 voor medische producten voldoen. De tien onderdelen van de Design serie zijn verchroomd en hebben een elegante uitstraling. De serie Function bestaat uit producten in de kleur wit.

Nieuwe handgrepen

De ViCare productfamilie wordt gekenmerkt door de slimme oplossingen. Het nieuwe type douchestang maakt een bediening met één hand mogelijk en zorgt voor maximale veiligheid en comfort. Voor de leuning is een innovatieve hoekoplossing met eenpuntsmontagesysteem ontwikkeld, zodat deze veilig vastgepakt kan worden. Bovendien is alles eenvoudig te monteren. Er zijn slechts minimale snijkanten, omdat het wandelstokprincipe werd toegepast in de hoekverbindingen van de leuningen. Dit is ideaal voor het reinigen en zorgt voor de beste hygiëne. Een groot voordeel van de handgrepen is dat het draagvermogen ongeveer 20 procent hoger is dan normaal. De serie Function kan worden belast met maximaal 120 kilo en de serie Design zelfs met 130 kilo.

Veilig en hygiënisch

Voor veilig zitten in de badkamer en onder de douche heeft de collectie een badkamerkruk, een hangstoel en twee opklapbare douchestoelen. De zitsystemen kunnen tot 160 kilo dragen. De wastafels bieden veel beenruimte om eronder te kunnen zitten met een stoel of rolstoel. De frontale of geïntegreerde handgrepen aan de wastafel bieden ondersteuning bij het opstaan. Er is een ruime keuze aan modellen en deze zijn allemaal verkrijgbaar in de reinigingsvriendelijke oppervlakteafwerking CeramicPlus. Een aantal modellen is ook verkrijgbaar met de antibacteriële glazuurlaag AntiBac, die de bacteriegroei met behulp van zilverionen met meer dan 99,9 procent vermindert.

Slimme closet-oplossingen

De twee collecties bevatten verschillende closets. Zo zijn er closets zonder spoelrand, dankzij de DirectFlush technologie, voor een eenvoudige reiniging. De bijpassende closetzittingen zijn bestand tegen een belasting van 240 kilo, wat 90 kilo meer is dan de norm. De zitting wordt zo bevestigd dat deze niet verschuift bij de overgang naar een rolstoel. Het closetdeksel heeft daarnaast greep gleuven om het deksel hygiënisch en eenvoudig op te tillen en het heeft een softclose functie, waardoor de deksel zacht dichtvalt. Naast de witte zittingen, zijn er ook blauwe zittingen beschikbaar, die de oriëntatie voor mensen met dementie vergemakkelijken.