Nieuw wandafdichtingssysteem voor RenoDeco decorpanelen

23 maart 2023 | 3 minuten leestijd
Snel, schoon en veilig: de RenoDeco decorpanelen vormen dankzij hun grote, homogene oppervlak en hygiënische eigenschappen een aantrekkelijk alternatief voor tegels in de badkamer. Wanden krijgen met RenoDeco in een handomdraai een stijlvolle, naadloze uitstraling alsof ze uit één stuk bestaan. Voor een optimale afdichting tegen vocht biedt HSK Duschkabinenbau nu een zelfklevend afdichtingssysteem dat speciaal op de verwerking met RenoDeco wandbekledingspanelen is afgestemd en voldoet aan de eisen van DIN 18534.

Wandbekledingspanelen hebben zich in de afgelopen jaren bewezen als modern en creatief alternatief voor klassieke tegels in de badkamer. De RenoDeco decorpanelen met een groot oppervlak maken een homogene wandbekleding in natte ruimtes mogelijk. Dankzij de hoogwaardige oppervlakteafwerking wordt ophoping van schimmel, vuil en kalk voorkomen. Om ook een betrouwbare en DIN-conforme bescherming tegen vocht te garanderen, zelfs onder het hoogwaardige aluminium composietpaneel, biedt HSK Duschkabinenbau nu een nieuw, snel en eenvoudig te verwerken allround afdichtingssysteem. Het afdichtingssystem is speciaal ontwikkeld voor het gebruik van RenoDeco wanddecorpanelen en is in elke inbouwsituatie flexibel, schoon en vooral veilig toe te passen.

Eenvoudige en snelle toepassing in een compleet systeem

Een betrouwbare afdichting tegen vocht vormt de basis voor wandbekleding in natte ruimtes omdat dit bescherming biedt tegen schimmelvorming en constructieschade voorkomt. Het nieuwe afdichtingssysteem van HSK Duschkabinenbau vormt de ideale basis voor het badkamerontwerp met RenoDeco decorpanelen: het praktische complete systeem met zelfklevende componenten sluit snel, eenvoudig en DIN-conform af en is dankzij de speciale primer geschikt voor alle niet-schurende ondergronden. Door de voor HSK speciaal ontworpen, zelfklevende afdichtingsbaan met verzadigd vlies, kunnen de RenoDeco decorpanelen betrouwbaar met een montagelijm aan de afgedichte muur worden bevestigd. Belangrijk hierbij: de paneelmontage is uitsluitend met de montage-kit of 1K-lijm mogelijk; niet met tegellijm of afdichtingsslib. De schuimdrager in de afdichtingsbaan garandeert een sterke hechting op talrijke ondergronden, zoals bijv. oude tegelspiegels, pleisterwerk of gipsplaat. Het gebruik van het universele afdichtingssysteem is zeer eenvoudig en stelt installateurs in staat om op een tijdbesparende en schone manier te werken, zonder een beroep te hoeven doen op derden.

Flexibel allround-systeem voor elke inbouwsituatie 

Of het nu gaat om een hoekopstelling met gelijkvloerse douchebakken, een opbouwdouchebak of om een combinatie met de douchebak Dobla: het RenoDeco afdichtingssysteem van HSK Duschkabinenbau garandeert een veilige en DIN-conforme afdichting in alle gangbare inbouwsituaties en biedt de optimale aanvulling voor bijna alle opties van het assortiment. Muur-, vloer- en bakafdichting zijn ideaal op elkaar afgestemd – dit stelt vakmensen in staat om schoon en volledig af te dichten. De basis set Kit 1 bevat alle componenten die nodig zijn voor een veilige afdichting van doucheruimtes met opbouwdouchebak: een afdichtingsbaan van verzadigd vlies, een hoek- en badafdichtingsband, twee wandmanchetten voor pijpdoorvoeren, de sneldrogende primerspray, een wisser en reinigingsdoekjes. Bovendien maakt de aanvullingsset Kit 2 in combinatie met Kit 1 de afdichting mogelijk bij gelijkvloerse douchebakken: badafdichtingsband, vliesstroken voor de natte verbinding en drie flexibele afdichtingshoeken zorgen voor een eenvoudig gebruik. De praktische sets bieden vakmensen zo de mogelijkheid, alle inbouwsituaties optimaal af te dichten en een ideale basis te creëren voor de wandbekleding met RenoDeco decorpanelen.

Gerelateerde artikelen