Nieuwe elektronisch geregelde inline-droogloperpomp van Wilo

27 december 2022 | 3 minuten leestijd
Wilo presenteert de nieuwe inlinepomp Wilo-Yonos GIGA2.0-I met bewezen hydrauliek en een verbeterd bedrijfsconcept. Het in Dortmund gevestigde technologiebedrijf lanceert een nieuwe elektronisch geregelde inline-droogloperpomp. De zeer efficiënte Wilo-Yonos GIGA2.0-I is bij uitstek geschikt voor het verpompen van grote hoeveelheden water over grote opvoerhoogtes binnen verwarmings- en koudwatertoepassingen.

De nieuwe pomp kan bijzonder gemakkelijk worden opgestart en bediend. De roterende drukbediening (“Groene-Knop-Technologie”) vereenvoudigt het instellen van de pomp. Daarnaast is deze voorbereid op mogelijke communicatie met het gebouwautomatiseringssysteem.

Een efficiënte werking, hoge gebruiksvriendelijkheid en integratiemogelijkheden zijn voor gebouwadviseurs en -beheerders belangrijke eisen in HVAC-toepassingen. De nieuwe inlinepomp Wilo-Yonos GIGA2.0-I voldoet aan al deze voorwaarden. In vergelijking met de vorige generatie VeroLine IP-E is een aanzienlijke sprong voorwaarts gemaakt.

De efficiëntie van de Wilo-Yonos GIGA2.0-I is het resultaat van innovatieve aandrijftechnologie gecombineerd met beproefde pomphydrauliek. De nieuwe pompen zijn beschikbaar met motorvermogens van 0,55 tot 4,0 kW. De hoogste efficiëntieklasse IE5 voor elektromotoren wordt zowel in de Wilo-Yonos GIGA2.0-I als in het premiumsegment in de Wilo-Stratos GIGA2.0-I-serie gebruikt.  

Ook het bedieningsconcept van de Wilo-Yonos GIGA2.0-I is verbeterd. Een
2-inch kleurendisplay met duidelijke menunavigatie vervangt het vorige LED-display van de VeroLine IP-E. Het flexibele display kan in stappen van 90 graden draaien en ondersteunt verschillende installatiescenario’s. De bekende Groene-Knop-Technologie wordt gebruikt voor het instellen via het display. De waarden zijn eenvoudig te wijzigen door de groene knop te draaien en te bevestigen door op de groene knop te drukken. Deze comfortabele bediening versnelt de inbedrijfstelling en vergemakkelijkt alle verdere instellingen tijdens het gebruik.

Protocollen

Met twee analoge interfaces en een digitale interface biedt de Wilo-Yonos GIGA2.0-I verschillende opties voor integratie in het gebouwbeheersysteem. De optionele CIF-module (Communication Interface) ondersteunt communicatie met de meest voorkomende busprotocollen. Denk daarbij aan:

  • BACnet MS/TP;
  • BACnet/IP;
  • CANopen;
  • LON TP/FT-10;
  • Modbus RTU;
  • Modbus TCP. 

 

De Wilo-Yonos GIGA2.0-I beschikt over een hoge energie-efficiëntie, handige bediening en verschillende communicatie-interfaces. 

Gerelateerde artikelen