Optimale mechanische ventilatie met Wienerberger dakdoorvoerpan

18 februari 2022 | 2 minuten leestijd

De nieuwe keramische dakdoorvoerpan is een verbetering van het oude model. In de nieuwe doorvoerpan zijn het rooster en de kap vergroot. Hierdoor slaat er nauwelijks lucht meer terug in de pijp en is de ventilatiecapaciteit optimaal. De doorvoerpan heeft een lage eigen weerstand van 7,6 Pa bij een debiet van 248,3 m3/h en is geschikt voor alle voorzieningen voor mechanische ventilatie, ook voor rioolontspanning en de aansluitingen van een wasdroger en afzuigkap. Met de innovatie speelt Wienerberger in op de veranderde regelgeving uit het Bouwbesluit en de groeiende behoefte aan goede ventilatie.

De doorvoerpan is via de bouwmaterialenhandel leverbaar voor de Wienerberger-panmodellen Actua 10 EB, Alegra 10, Alegra 12, Datura, Madura, MaduraMax, Modula, Oude Holle Sinus, OVH Klassiek, OVH Vario, VHV Klassiek en VHV Vario. De doorvoerpan is in alle dakpankleuren leverbaar, wat zorgt voor een uniform en kleurvast geheel binnen het totale dakvlak.

Eenvoudig, snel en veilig

De keramische dakdoorvoerpan 125 mm wordt compleet geleverd met keramische kap, slang, adapter en grondplaat met montagebuis in een stevige kartonnen doos, inclusief instructie voor de montage. Productmanager Dak Geert Kamps: “het nieuwe model is eenvoudig, snel en veilig te monteren dankzij de op elkaar afgestemde systeemcomponenten. Doordat de flens in de montagebuis is geïntegreerd, kan de dakdekker de doorvoerpan perfect water- en luchtdicht op de dakplaat schroeven of lijmen. De keramische kap kan met de klikfunctie adapter in één keer in de montagebuis worden vastgeklikt. De ovale vorm van de buis zorgt voor een goede afvoer van neerslag, waardoor er geen vervuiling achterblijft. Met de nieuwe doorvoerpan bieden we een prachtige keramische en gebruiksvriendelijke oplossing voor een functionele vraag vanuit de markt.”

Gerelateerde artikelen