Panasonic introduceert Aquarea K- en L-generatie lucht-water warmtepompen

19 oktober 2022 | 3 minuten leestijd

De Aquarea K- en L-generaties, die beschikbaar zijn vanaf het voorjaar van 2023, zijn de nieuwste innovaties uit de R&D-centra van Panasonic. Ze weerspiegelen de waarden van het bedrijf door middel van innovatie en sluiten aan bij haar visie om technologieën te creëren voor een koolstofarme samenleving. De nieuwe modellen zijn gericht op het verbeteren van de energieprestaties en bieden een serie die gebruik maakt van natuurlijk koudemiddel.

Koolstofarme oplossingen

De K-generatie maakt gebruik van het koudemiddel R32, waardoor het een uitstekende oplossing is voor nieuwe woningen. Ondertussen gebruikt de L-generatie het natuurlijke koudemiddel R290, dat een aardopwarmingsvermogen (GWP) van slechts 3 heeft. De opnieuw ontworpen constructie van de buitenunits van beide generaties zorgt voor een hoog veiligheidsniveau, aangezien de unit hermetisch is afgesloten voor een gemakkelijke en flexibele installatie. Verder behoudt de K-generatie een koudemiddelverbinding tussen de buitenunit en de binnenunit, terwijl de L-generatie een hydraulische verbinding heeft.

De nieuwe Aquarea L-serie is ontworpen om de eigenschappen van het R290-koudemiddel te maximaliseren, waardoor een wateruitlaattemperatuur tot 75 °C mogelijk is, zelfs bij -10 °C buiten. Het is daarom bijzonder geschikt voor renovatie en collectieve toepassingen waar een hoge temperatuur vereist is voor radiatoren.

Gemeenschappelijk ontwerp

Beide generaties profiteren van een lager geluidsniveau, waardoor er meer plaatsingsmogelijkheden zijn. Ze bieden ook een nog hoger prestatieniveau voor grotere besparingen, met een verbeterde COP tot 5,12.

Hoewel er technische en technologische verschillen zijn tussen de twee nieuwe generaties Aquarea-units, delen ze een gemeenschappelijk ontwerp voor wat betreft hun binnenunits. Deze behouden de premium witte kleur van de Aquarea-reeks. Het interne ontwerp van de units zorgt ook voor toegankelijkheid, bruikbaarheid en flexibiliteit voor eenvoudige installatie en onderhoud.

De buitenunits zijn volledig opnieuw ontworpen en passen zelfs in de meest stijlvolle huizen, waarbij het beste van Panasonic’s technologie is geïntegreerd in een nieuw antraciet chassis.

Connectiviteit

De nieuwste generaties zijn gericht op het verbeteren van de installatie- en gebruikerservaring en worden standaard geleverd met een nieuwe bediening die intuïtieve navigatie biedt voor meer gemak. Er is ook een optionele tweede bediening beschikbaar voor 2-zone systemen.

De systemen hebben de mogelijkheid voor slimme besturing en monitoring van het energieverbruik. Aquarea Service Cloud is beschikbaar voor installateurs en onderhoudsbedrijven, waardoor realtime toezicht op afstand van de installaties mogelijk is voor een grotere klanttevredenheid. Het geeft de installateur toegang tot statistieken, geschiedenis en systeeminformatie. Bovendien biedt de Aquarea Smart Cloud voor eindgebruikers intuïtieve bediening van de warmtepompen vanaf een smartphone, tablet of computer, met programmering van verwarming en koeling op afstand, monitoring van het energieverbruik en een melding in geval van een storing. De Aquarea Smart Cloud heeft nu een speciale installatieruimte aan de voorkant van het apparaat, wat een gemakkelijke connectiviteit mogelijk maakt.

Gerelateerde artikelen