​Paneelradiator: energiezuinig en milieuvriendelijk

17 oktober 2016 | 2 minuten leestijd

Het bedrijf is met de introductie van het product een samenwerking aangegaan met de Duitse fabrikant Kermi GmbH. “Deze radiatoren combineren een aantrekkelijk en hoogwaardig design met innovatieve energie-efficiënte technologie en zijn verkrijgbaar in vele maten en talrijke trendy kleurvariaties,” laten de ontwikkelaars weten.

Lage temperatuur systemen

“De gepatenteerde x2-technologie is mede ontwikkeld voor lage temperatuur systemen en is dus bij uitstek geschikt voor moderne, energiezuinige warmtebronnen zoals warmtepompen, hr-ketels en thermische zonne-energie.” De ontwikkelaars verwachten een energiebesparing tot elf procent. Zij hebben zich bij de ontwikkeling ook gericht op de verkorte opwarmtijd en zij claimen dat deze 25 procent korter is dan conventionele paneelradiatoren. “Het gevoel van comfort hangt sterk af van de stralingswarmte van een radiator. Door de gepatenteerde x2-technologie is de gemiddelde oppervlaktetemperatuur van de frontplaat duidelijk hoger en geeft de therm-x2 radiator tot 100% meer stralingswarmte af.”

Meerdere aansluitmogelijkheden

Daarbij is de installatie een peulenschilletje. “De praktische aansluitmogelijkheden geven de therm-x2 radiatoren flexibiliteit bij de installatie, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Een breed scala van verschillende soorten en maten en de meerdere aansluitmogelijkheden, bieden altijd de perfecte oplossing voor elke ruimte en iedere warmtebehoefte.” 

Gerelateerde artikelen