Regenachtige augustus levert werk op voor dakdekkers

15 september 2014 | 2 minuten leestijd

Als het behoorlijk plenst en de straten vol lopen met water, komt achterstallig onderhoud aan daken en goten eerder aan het licht. Er ontstaan lekkages en het vele regenwater leidt soms zelfs tot het instorten van daken. Dit kan gebeuren wanneer de hoeveelheid water op het dak te zwaar wordt en nergens naartoe kan. Tijdens zo`n regenachtige periode staat de telefoon bij dakbedrijven vaak roodgloeiend.

Vebidak, de brancheorganisatie voor dakbedekkingsbedrijven, benadrukt het belang van onderhoud en preventie aan daken en goten. “Tijdens enorme regenbuien zoals deze zomer spoelt er meer vuil weg dan gebruikelijk. Dit kan zorgen voor een verstopte afvoer en ophoging van water op het dak. Dit kan bij achterstallig onderhoud voor onverwachte problemen zorgen”, stelt adjunct-directeur/hoofd Technische Zaken André van den Engel op de website van Vebidak. “Door uitstel van preventie nemen de onderhoudskosten progressief toe.”

Installeurs zijn optimistisch

Regen of niet; ook installateurs in andere branches hoeven over voldoende werk meestal niet te klagen. De meeste installateurs zijn bovendien optimistisch en verwachten de komende tijd meer opdrachten te hebben. Dat blijkt uit een conjunctuurenquête van UNETO-VNI.

Een derde van de installateurs in de woningbouw verwacht het derde kwartaal een toename van de orderportefeuille van minimaal 2,5 procent. Ook de orderportefeuille in de installatiebranche neemt licht toe. De marktverwachting voor installateurs in de infrastructuur en industrie ziet er iets minder rooskleurig uit. Uit de enquête van UNETO-VNI blijkt dat zo`n 10 procent van de installateurs uit deze branches maar een verbetering van de markt verwacht.

Gerelateerde artikelen