Robot metselt huis in slechts twee dagen

De Australische ontwikkelaar heeft aangegeven dat de robot die zij hebben ontwikkeld in slechts twee dagen de muren van een standaard woonhuis kunnen metselen. De robot heeft de naam Hadrian X gekregen en het kostte ruim zeven miljoen Amerikaanse Dollar om de robot te ontwikkelen. Daar deed het Australische bedrijf dan ook tien jaar over. De robot is nodig om in te spelen op het tekort aan metselaars in de Australische stad Perth waar Fastbrick Robotics is gevestigd.    

3D-model

De robot heeft een lange arm van dertig meter. Daarmee kan de robot de bakstenen op iedere gewenste plek plaatsen zonder dat de robot hoeft te verplaatsen. De robot staat op een vrachtwagen en is daardoor gemakkelijk te verplaatsen. Om de bakstenen te kunnen metselen wordt gebruik gemaakt van een 3D-model van de muur.

Succesvolle test 

De Hardian X is al getest tijdens een proefproject in Perth en de robot heeft het eerste woonhuis al gebouwd. Voor het project wordt een speciaal soort baksteen gebruik die in elkaar kan worden gehaakt waardoor er alleen aan de boven- en onderkant specie hoeft worden gebruikt. Extra voordeel is volgens de Australische ontwikkelaars is dat de structuur van de muur sterk is en zorgt voor een hogere thermische efficiëntie. 

Gerelateerde artikelen