Samen strijden voor meer duurzaamheid

14 oktober 2014 | 2 minuten leestijd

De bouw- en installatiesector is continu aan verandering onderhevig. Nieuwe technologieën en innovaties volgen elkaar in rap tempo op. Op het gebied van duurzaamheid en samenwerking liggen er enorme kansen in deze branches. Tijdens de bijeenkomst van de Kamer van Koophandel wordt er uitgebreid ingegaan op deze ontwikkelingen.

Energiebesparing bestaande woningbouw

Zo is er onder meer een `reality game` over de energiebesparing van bestaande woningbouw, leren aanwezigen tijdens een workshop hoe ze door samen te werken een winnend business model kunnen creëren en wordt er een lezing gehouden over trends en ontwikkelingen op het gebied van financiering en subsidies.  

Nieuwe technologieën

Daarnaast staan nieuwe technologieën als de virtual reality bril Oculus Rift en 3D-printen centraal en komen bezoekers erachter wat die ontwikkelingen voor de bouwsector kunnen betekenen. Daarnaast maken aanwezigen kennis met nieuwe concepten, zoals share economie en leren ze om duurzame energie te verdelen.

De bijeenkomst is van 15.00 tot 20.00 uur in `t Spant in Bussum. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van de Kamer van Koophandel.

Gerelateerde artikelen