Tocht door brievenbus veroorzaakt overlast

15 november 2017 | 1 minuut leestijd

De Homebox wordt gemaakt in Nederland en is naast tochtvrij ook ontworpen met oog voor design en het milieu. De brievenbus wordt omschreven als architectonisch en is helemaal recyclebaar.

Luchtdichtheid

Hoe komt de Homebox tochtdicht? De ontwikkelaars hebben het product voorzien van twee kleppen die gebruik maken van kierdichtingen. Dit zorgt voor een stilstaande luchtkamer die isolerend werkt. De buitenste klep is ook voorzien van een isolatiemateriaal om tocht nog minder kans te geven. Om aan te tonen dat de innovatie echt werkt, heeft bouwfysisch bureau Peutz een test uitgevoerd. Daarbij behaalde de brievenbus een U-waarde van 1,23 W/m2.K.

Installatie

Voor zowel nieuwbouw als renovatie biedt het nieuwe product uitkomst. De Homebox is van binnenuit te installeren en is als een soort koker ontworpen. De deur- en kozijndikte maakt daarbij niet uit vanwege de verschuifbare constructie met een bereik van 38 tot 70 millimeter.

In de praktijk

Inmiddels heeft de Homebox zijn vuurdoop al gehad doordat het onderdeel was van het Nul-op-de-Meter project in Oostvoorne.

Gerelateerde artikelen