Vakbeurs Renovatie verrast met complete concepten innovatieve producten en specialisten

22 april 2013 | 3 minuten leestijd

De vakbeurs Renovatie kent 6 tot en met 8 maart 2012 een vol programma. In de Brabanthallen in `s-Hertogenbosch zijn complete renovatieconcepten, innovatieve producten en specialisten te vinden. Projectmanager Richard Butter: “Met het Renovatiehuis, het Faay Renovatie Theater, de Hollands-Ontwerp Award, Benelux Aluminium Award en de Renovatie Expositie willen wij ervoor zorgen dat de bezoeker op alle mogelijke manieren leert over dit aspect van de bouw. Zij worden onder andere geïnformeerd Uneto-VNI, Bouwend Nederland en woningcorporaties. Kortom, er wordt kennis gedeeld met vakgenoten, toeleveranciers en brancheorganisaties. Het complete spectrum van de Nederlandse bouwsector concentreert zich drie dagen lang in “s-Hertogenbosch om te praten over het thema van het moment: Renovatie.” 

 
Butter: “Het Renovatiehuis vormt het middelpunt van de beurs. Bedrijven die vanaf het eerste uur zijn betrokken bij de beurs, werken hier samen. Zij zetten een huis neer waar de bezoeker hands-on kan ervaren waar de Nederlandse bouw toe in staat als het gaat om renovatie. Ieder deelnemend bedrijf verzorgt een apart deel en geeft tekst en uitleg bij dat geleverde product. Uniek dat zij zich met elkaar presenteren in `s-Hertogenbosch.” 
 
Het Renovatiehuis maakt onderdeel uit van het Renovatieplein. Op dit plein is ook de inhoudelijke verdieping te vinden in de vorm van de Renovatie Arena. Onder andere Elco Brinkman, voorzitter Bouwend Nederland, gebruikt de beurs om de visie van Bouwend Nederland over het onderwerp te geven. Het programmaonderdeel Het Orakel van Delphi is de plek voor woningcorporaties om kennis te delen en vragen te stellen aan specialisten. Ook wordt hier een talkshow georganiseerd waar dieper wordt ingegaan op het onderwerp Passief Bouwen. 
 
Awards 
Waar in het Renovatiehuis te zien is wat nu mogelijk is, laten juist de genomineerden van De Hollands-Ontwerp tentoonstelling zien wat ons in de toekomst te wachten staat. Studenten hebben projecten ingeleverd en presenteren deze tijdens de beurs. Hun taak: laat met innovatie zien wat mogelijk is in de bestaande bouw. Een vakjury kiest het beste idee en de studenten achter het idee winnen een baan. 
 
Een andere prijs die tijdens de vakbeurs Renovatie wordt uitgereikt, is de Benelux Aluminium Award. Deze prijs is een beloning voor gerenoveerde projecten en gebouwen, waarin op een zinvolle en innovatieve manier aluminium is toegepast. Tijdens de beurs presenteren de genomineerden zich aan de bezoekers. Op de speciale Renovatie Expositie worden tevens innovaties getoond. Recent ontwikkelde bouwmaterialen die toepasbaar zijn in renovatiewerkzaamheden, zijn hier te vinden. 
 
Faay Renovatie Theater 
Het Faay Renovatie Theater is tevens de plaats waar verschillende specialisten hun visie geven over renovatie. Uitgeverij Æneas en het Duurzaamheidspaviljoen wisselen elkaar gedurende de beursperiode af en laten zien wat mogelijk is met renovatie. Uitgeverij Æneas geeft tekst en uitleg over een onderzoek dat zij hebben gedaan en presenteren een `best-practices` boek. Het Duurzaamheidspaviljoen staat in het teken van het delen van kennis en het stimuleren van samenwerking om innovatieve bouwoplossingen te genereren voor vraaggeoriënteerde problemen met een maatschappelijk karakter. 

Gerelateerde artikelen