Visuele infraroodthermometer dicht kloof tussen thermometers en warmtebeeldcamera’s

15 juli 2013 | 2 minuten leestijd

De Fluke VT02 visuele infraroodthermometer dicht de kloof; voor wanneer een contact-temperatuurmeting niet voldoende is maar een warmtebeeld met hoge resolutie meer is dan gebruikers nodig hebben. Het visuele inzicht van een warmtebeeldcamera, de visuele beelden van een digitale camera en het richt-en-vastleg-gemak van een infraroodthermometer allemaal gecombineerd in één enkel meetinstrument.

Inspecties in elektrotechnische, industriële, HVAC/R- en automotive-toepassingen kunnen met de VT02 sneller worden uitgevoerd dan met een infraroodthermometer, waarbij altijd meerdere meetwaarden en handmatig vastgelegde resultaten nodig zijn. De VT02 spoort problemen op door warmtebeelden en digitale beelden met elkaar te combineren. Het meetinstrument geeft beelden weer en slaat deze op als volledig visueel, volledig infrarood of in drie gecombineerde modi (25, 50 en 75 procent).

Markeringen geven de hete en koude plekken aan, waarbij een rood kader de hoogste temperatuur en een blauw kader de laagste temperatuur aangeeft. In het midden wordt een temperatuurmeetwaarde weergegeven. De beelden worden op de micro-SD-kaart opgeslagen, zodat er geen afzonderlijke of meervoudige meetwaarden hoeven te worden genoteerd.

Het ontwikkelen van een meetinstrument dat eenvoudiger kan worden vervaardigd dan traditionele warmtebeeldcamera’s, vereist een aanzienlijke innovatie. Op basis van een hyperdunne pyro-elektrische technologie ontdekten de ingenieurs een manier om de technologische grenzen te verleggen. Ze ontwikkelden een beeldmatrix die dicht genoeg was om een infrarood-warmtebeeld te maken. De compacte VT02 werkt zonder scherpstellen. De beelden van de VT02 kunnen in de SmartView®-software voor analyse en rapportage worden geïmporteerd, die met de VT02 wordt meegeleverd. Hiermee kunnen rapporten worden opgesteld waarin de vastgestelde problemen of uitgevoerde reparaties worden vastgelegd, zodat deze aan het management en aan de klant kunnen worden gepresenteerd.

Gerelateerde artikelen