Water besparen in de douche doe je zo!

1 november 2016 | 2 minuten leestijd

Uneto VNI: “Alleen al in de douche kunnen huishoudens eenvoudig geld en water besparen. Ondernemersorganisatie UNETO-VNI rekende uit dat als iedere Nederlander voortaan een minuut korter doucht, dit een jaarlijkse besparing oplevert van 37,5 miljoen m3 water en 240 miljoen m3 gas.”

Waterbesparend tussenstuk

Verschillende start-ups komen met producten die moeten leiden tot waterbesparingen. Met een ludiek filmpje probeert een Amerikaanse startup de Swon aan de man te brengen. Het opzetstuk kan op de meeste leidingen worden gekoppeld en helpt met het besparen van water doormiddel van een app. Het apparaat is aangesloten via het internet en laat de gebruiker zien hoeveel water er is gebruikt. Zo kan je er worden ingesteld hoe lang je wilt douchen zodat je nooit langer doucht dan noodzakelijk. “Elke minuut gebruiken we ongeveer 2,5 gallon water (10 liter),” legt de ontwikkelaar uit. “Help mee om milieu te beschermen.”

Douchekop leest je wensen

Een ander product dat door een start-up werd gelanceerd is een slimme douchekop die je helpt bij het verminderen van het watergebruik. Bij deze douchekop kun je met een armbeweging van straal
wisselen. Door middel van ledverlichting wordt ook de warmte van de straal aangeduid. Deze technologieën wil de ontwikkelaar combineren met een mooi design. Daarbij wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen.

Beide producten wachten nog op voldoende financieringen en komen spoedig op de markt.

Gerelateerde artikelen