​Waterbesparend urinoir geprezen door jury

14 juni 2016 | 2 minuten leestijd

Bij het ontwerp is vooral rekening gehouden met watergebruik. De spoelkop is aangepast op de vorm van het urinoir zodat er zo min mogelijk water wordt gebruikt namelijk een half liter water. Een speciaal spoelprogramma kan er voor zorgen dat er soms meer water wordt gebruikt om het urinoir door te spoelen. Ook de onderhoudsvriendelijkheid van het urinoir sprak de jury aan: “alle onderdelen en verbindingen zijn gemakkelijk toegankelijk zonder dat het keramiek van de muur gedemonteerd hoeft te worden. Het Preda urinoir biedt de eindgebruiker door zijn randloze ontwerp minder schoonmaakwerk en een verbeterde hygiëne.”

Erkenning

Geberit is blij met de onderscheiding: “De iF Design Award geeft het grote publiek enig inzicht in de innovatie kracht van design en architectuur. Voor consumenten dient dit label als een bevestiging van kwaliteit.”

Particulieren

Sanitaire bedrijven merken dat steeds meer Nederlandse consumenten een urinoir opnemen in hun badkamer of toilet waar deze voorheen voornamelijk te vinden waren in openbare toiletruimtes.

Gerelateerde artikelen