WIFI thermostaat: altijd een warm welkom

15 juli 2013 | 2 minuten leestijd

Met de WiFi thermostaat kunt uw klant heel veel zelf regelen. Hieronder een aantal handige functies. Let op, dit varieert per model thermostaat. Het ene model heeft een heel uitgebreid functieprogramma, de ander heeft een beperkter programma.

5/2 dagen & 7 dagen programma
Met de 5/2 dagen-functie kunt u een schema instellen voor de doordeweekse dagen en een apart schema voor het weekend. Wilt u echter voor iedere dag van de week een eigen temperatuurinstelling? Dan is de 7 dagen-functie ideaal.

Vorstbeveiliging
Om er voor te zorgen dat uw huis altijd vorstvrij is, stelt u de vorstbeveiligingsfunctie is. Hiermee blijft de temperatuur altijd constant tussen de 7°C en 17°C, afhankelijk van u hoe het instelt. Als u van huis bent, is uw huis toch goed beschermd tegen vrieskou.

Vergrendelingsfunctie
U kunt energie besparen door de thermostaat te vergrendelen. Alleen diegenen die toegang hebben, kunnen de thermostaat bedienen.

Kamerselectie (als u meerdere WiFi thermostaten heeft)
Per kamer kunt u de gewenste temperatuur instellen. De namen van de kamers verschijnen op het scherm van uw smartphone of tablet.

Vakantiemodus
Op vakantie? Dan kunt u de temperatuur instellen voor de hele periode dat u weg bent. Bij thuiskomst is uw huis aangenaam verwarmd als u dat wilt.

Verschillende typen WiFi thermostaten
Er zijn verschillende WiFi thermostaten. Het belangrijkste verschil is dat er bedrade WiFi thermostaten zijn en zogenaamde draadloze WiFi thermostaten. Een draadloos geschakelde thermostaat is nodig als de thermostaat op een plek hangt waar een 230 V verbinding mogelijk is maar de thermostaatkabel niet aanwezig is. Dan communiceert de thermostaat via radiosignalen met een ontvanger die direct naast verwarmingsketel hangt. Is er wel 230V voeding bij de thermostaat en een directe kabelverbinding met de ketel? Dan volstaat een bedraad model.
Van zowel de draadloze thermostaten als de bedrade thermostaten heeft u keuze uit diverse typen, afhankelijk van uw wensen.

Gerelateerde artikelen