​Wolf Energiesystemen lanceert nieuwe ketel

14 oktober 2016 | 2 minuten leestijd

De nieuwe ketel is beschikbaar in een solo of een combiketel waarbij het vermogen 28 of 35 kW bedraagt. De ketel is duurzaam omdat voor de internet componenten robuuste en duurzame materialen zijn gebruikt. Het expansievat is in de ketel geïntegreerd.  

Energielabel A

“Het energielabel A, volgens de ErP-richtlijn, wordt onder andere bereikt dankzij de hoog-rendement pomp voor het verwarmingscircuit en ventilator. De FGB heeft een hoge standaarduitrusting en is bijvoorbeeld voorzien van een geïntegreerd expansievat en elektronische druksensor,” legt het bedrijf uit.

Schoonmaken niet meer nodig

De warmtewisselaar is gemaakt van slijtvast aluminium-silicium en heeft drukmeetpunten. Deze zorgen ervoor dat een jaarlijkse schoonmaakbeurt van de warmtewisselaar niet meer nodig is.  “Wanneer door vervuiling het drukverlies te hoog wordt, kan de warmtewisselaar snel en eenvoudig handmatig gereinigd worden met behulp van de hiervoor bedoelde reinigingsset.”

Welk weer is het?

Een extra optie is de buitentemperatuursensor die zorgt voor een weersafhankelijke regeling. Ook de integratie in een zonne-energiesysteem behoort tot de mogelijkheden en de ketel kan worden bediend door middel van een iOS of android-app. 

Gerelateerde artikelen