28 elektrische componenten gelijktijdig monitoren en besturen

Installatie
17 april 2024 | 2 minuten leestijd

Goed functionerende, veilige verdelers zijn vitaal voor de energietransitie. Om storingen in installaties snel te kunnen analyseren en op te lossen, bieden moderne componenten in verdeelkasten gewenste data en digitale mogelijkheden. Voor het lokaal zichtbaar maken daarvan biedt de ABB het geavanceerde HMI-scherm Lite Panel. Dat geeft direct inzicht in de prestaties van maximaal 28 elektrische componenten en maakt het veilig checken van realtime parameters mogelijk. 

Met het Lite Panel is het mogelijk om componenten op veilige afstand van vermogenssecties te monitoren en besturen. Daarmee wordt het risico op ernstige incidenten lager. Bovendien zijn foutdetectie en datadiagnose mogelijk. 

Eenvoudig te installeren

Het Lite Panel is snel te monteren en door de aanwezige templates eenvoudig te configureren. Dankzij de Plug & Play-architectuur wordt het netwerk gescand, waarbij de beschikbare digitale componenten snel en eenvoudig worden herkend. De bewaking van de assetstatus, energie en vermogenskwaliteit via een HMI voor efficiëntere datacollectie zorgt ervoor dat u 70% minder tijd kwijt bent bij elektrische ruimten. Daarnaast ontvangt u verbeterde analyses voor besparingen.

Tijdbesparende interface

Via het lokale beveiligde netwerk zijn tot 28 digitale twins beschikbaar via één interface. De centrale uitlezing bespaart bovendien tijd: het opnemen van meterstanden en statussen van de verschillende componenten behoort tot het verleden.

Gerelateerde artikelen