3 x nieuw sanitair: deze producten besparen ruimte, tijd en energie

30 August 2019

Ruimtebesparende baden

In een badkamer is niet altijd voldoende ruimte aanwezig. Om voldoende bewegingsvrijheid te creëren en toch van een weldadig bad te genieten, is BetteSpace ontwikkeld. Dit is een nieuwe badencollectie van Bette, die qua maatvoering perfect is in te passen in kleine en middelgrote badkamers. Dankzij de trapeziumvorm van het bad wordt de ruimte optimaal benut en biedt elk bad een maximaal badcomfort. Er is een vorm gecreëerd met een breed rug gedeelte en een naar het voeteneind smaller toe lopend deel. Daardoor bespaart het bad waardevolle ruimte in elke badkamer.

Afhankelijk van de beschikbare ruimte kan tussen drie modellen worden gekozen: een ruimtebesparend eenpersoonsbad (de BetteSpace S), een comfortabele bad/douche-combinatie (de BetteSpace M) en een duobad voor badplezier voor twee personen (de BetteSpace L). Elk van de baden heeft naast een breed rug gedeelte een schuin vlak dat voor een comfortabel zitcomfort zorgt. Typisch voor alle drie de BetteSpace-baden is de verwerkingskwaliteit waarmee het geglazuurde titaanstaal in vorm is gebracht. Het geglazuurde titaanstaal is uiterst robuust, duurzaam en heeft een huidvriendelijk warmtebehoudend oppervlak, dat bovendien zeer onderhoudsarm is.

 

Beeld: Bette

De eerste 3D-geprinte kranen

GROHE wil met behulp van 3D-printing een nieuwe designtrend starten. Vanaf nu verkoopt het sanitairbedrijf twee verschillende kranen gemaakt door 3D-metaaldruk. GROHE is hiermee een pionier in de industrie: met 3D-printing luidt het bedrijf een nieuw tijdperk in voor interieur. Geen keuken of badkamer hoeft meer hetzelfde te zijn. GROHE komt met de nieuwe technologie tegemoet aan de groeiende behoefte van consumenten naar het ontwerpen van keukens en badkamers volgens hun eigen individuele smaak. Personalisatie en innovatie staan hierbij centraal en gaan hand in hand.

De eerste 3D-geprinte kranen, GROHE Atrio Icon 3D en GROHE Allure Brilliant Icon 3D, zijn gemaakt van messing en hebben een slank design. Het ultradunne ontwerp van de GROHE Atrio Icon 3D en het holle interieur in het vertrouwde ontwerp van GROHE Allure Brilliant zorgen ervoor dat de waterstroom eruitziet als een optische illusie. De printer doet er enkele dagen over om de kranen te produceren. De limited editions van de GROHE Icon 3D en GROHE Allure Brilliant Icon 3D zijn op aanvraag verkrijgbaar. De prijs van deze producten is op aanvraag.

Beeld: GROHE

Slim handdoeken drogen en verwarmen 

Klanten hebben graag een warme handdoek na een douche of bad. Daarvoor moet in de meeste gevallen de handdoek op de radiator worden gelegd, wat de verwarmingscapaciteit sterk vermindert. HSK Duschkabinenbau KG heeft nu de oplossing die beide – zowel een warme handdoek als een volledig verwarmingsvermogen – mogelijk maakt: de nieuwe handdoekhouders voor designradiatoren Atelier Line en Alto. De aan een zijde geopende handdoekhouders kunnen aan beide zijden van de radiator worden gemonteerd, zodat de opening zich in de door de klant gewenste positie bevindt. Een gesloten handdoekhouder of twee handdoekhouders per designradiator is ook geen probleem. 

Beeld: HSK Duschkabinenbau KG