350.000 meter kabel voor het grootste winkelcentrum van Nederland

3 september 2018 | 2 minuten leestijd

Mall of the Netherlands is een gigantische uitbreiding en upgrading van winkelcentrum Leidsenhage. Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield transformeert het winkelcentrum tot een viersterren winkelwalhalla van 117.000 m2. Onder directievoering van het projectbureau (DVP en Techniplan Adviseurs B.V.) coördineren de diverse nevenaannemers hun eigen werk. Zo is Energie Techniek (onderdeel van Nexton B.V.) verantwoordelijk voor de elektrotechnische installaties en het geluid. Techniplan Adviseurs B.V. was vanaf het eerste schetsontwerp tot aan het definitieve plan bij dit project betrokken.

Hoge brandveiligheid

Draka levert bijna 100 procent van alle kabels die Energie Techniek in dit project verwerkt. Dat betreft ruim 350.000 meter kabel voor zowel voeding (variërend van 3G2,5mm2 tot 240 mm2), signalering (inclusief gbs) als dataverkeer. Bij aanvang van de tenderfase koos de opdrachtgever samen met Techniplan Adviseurs  voor CPR-gecertificeerde kabels. Draka heeft die keuze met advies ondersteund. Bart van den Barselaar, directeur van Energie Techniek: “Samen met Draka hebben wij de brandrisico`s in dit project in kaart gebracht. Vervolgens hebben wij de door de opdrachtgever aangegeven brandklasse getoetst en gebruikt.”

Efficiënt samenwerken

Draka en Technische Unie leveren bijna alle kabels uit voorraad en op afroep. Om de juiste materialen op de juiste plek te krijgen, schakelt Energie Techniek runners van de grossier in. De monteurs kunnen zich dan op het installatiewerk concentreren. Mede door de geoliede samenwerking van Draka, Techniplan Adviseurs, Energie Techniek en Technische Unie kan Unibail-Rodamco-Westfield haar ambities op elektrotechnisch gebied waarmaken. In de eerste helft van 2020 opent Mall of the Netherlands haar deuren.

Gerelateerde artikelen