Bevestigingsoplossingen voor tunnelbouwprojecten

Bouw
29 maart 2023 | 2 minuten leestijd

Op het World Tunnel Congress in Athene van 15 tot 18 mei presenteert Fischer een selectie van bevestigings- en systeemoplossingen en diensten voor tunnelbouwprojecten. Naast stalen en chemische heavy-duty bevestigingen presenteert de Duitse fabrikant van bevestigingsmaterialen naast inzetstukken (fischer ankerrails) ook installatie- en brandbeveiligingssystemen.

“Als partner van wereldwijde tunnelbouwprojecten mag ons bedrijf de kans niet missen om deel te nemen aan het World Tunnel Congress, ’s werelds drukst bezochte tunnelbouwconferentie”, zegt Dr. Oliver Geibig, Managing Director Business Units & Engineering bij de fischer Group. Het bedrijf zal een selectie van zijn innovaties en klassieke producten en diensten voor tunnelbouw presenteren aan een publiek van ongeveer 2.000 professionals. Passend bij het thema van de conferentie toont het bedrijf zijn BIM-oplossingen en een programma gebaseerd op intelligente technologie en geavanceerde digitale tools voor tunnelbouw.

Digitale tweelingen

fischer’s aanbod aan BIM-diensten omvat digitale tweelingen van relevante fischer product- en systeemportfolio’s, inclusief inzetstukken (fischer ankerrails) en installatie-, brandbeveiligings- en gevelsystemen. Andere onderwerpen zijn onder meer de BIM-engineeringdiensten van fischer voor het selecteren, ontwerpen en modelleren van fischer bevestigings- en systeemoplossingen en het creëren van projectspecifieke digitale modellen en componenten die zijn geoptimaliseerd volgens de eisen van de klant. Daarnaast toont de exposant zijn Field to BIM-diensten voor het inmeten en modelleren van bestaande constructies. Ook is de nieuwe fischer BauBot-robot te zien. De BauBot kan autonoom boorgaten maken en fischer bevestigingsoplossingen installeren in muren, vloeren en plafonds.

Systeemoplossingen

Andere door de exposant gepresenteerde systeemoplossingen zijn de fischer ankerrailsystemen voor diverse bevestigingstaken in de tunnelbouw en andere projecten. Dankzij hun hoge draagvermogen zijn de systemen ook geschikt voor zware en veeleisende toepassingen. De ingestorte bevestigingsoplossingen zijn aanpasbaar, flexibel en maken bouwprojecten sneller en eenvoudiger en voorkomen schade aan de bestaande betonconstructie, bijvoorbeeld door achteraf geplaatste boorgaten. De nieuwe generatie ankerrails InnoLock FES biedt het voordeel van een aanzienlijk hoger prestatievermogen.

Gerelateerde artikelen