90% energiebesparing met natuurlijke koeltechniek

17 april 2018 | 1 minuut leestijd

Oxycom in Raalte levert wereldwijd componenten aan fabrikanten van koelsystemen en luchtbehandelingskasten. Begin vorig jaar bracht het bedrijf het eigen koelsysteem IntrCooll op de markt. Ook heeft Oxycom de IntrCooll 4Seasons-unit ontwikkeld, te gebruiken voor alle seizoenen. Inmiddels zijn er 8 IntrCooll 4Seasons-units succesvol geïnstalleerd.

Unieke 2-traps koeltechniek

Het IntrCooll klimaatsysteem is gebaseerd op natuurlijke koeltechniek die uitgaat van verdamping van water. Het systeem kan grote hoeveelheden lucht koelen, verwarmen, verversen en filteren, met 90% energiebesparing. In tegenstelling tot de reeds bekende directe adiabatische verdampingssystemen wordt de vochtinhoud van de lucht beperkt door de unieke 2-traps koeltechniek, waardoor het comfort sterk verbetert.  

Advies over diverse modellen

Rensa levert verschillende types IntrCooll modellen: van 6.500 m³/h en 15.000 m³/h en IntrCooll 4Seasons. Met de verschillende IntrCooll uitvoeringen wordt een oplossing geboden voor de uitdaging om enerzijds de warmtelast weg te nemen en anderzijds voor voldoende ventilatie te zorgen om een gezond binnenklimaat te garanderen. De engineers van Rensa Techniek adviseren en ondersteunen installateurs bij een projectaanvraag. 

Gerelateerde artikelen