Atag introduceert eerste split warmtepomp

Installatie
25 september 2023 | 2 minuten leestijd

De eerste split warmtepomp van ATAG, de Energion S, is nu te verkrijgen. Deze lucht-water warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht via de buitenunit en geeft deze warmte af via de binnenunit. Omdat het een split uitvoering betreft is het koelcircuit gesplitst over de binnen- en buitenunit. De Energion S is verkrijgbaar in zowel hybride als all-electric uitvoeringen.

Bij de monobloc uitvoering is het volledige koelcircuit in de buitenunit verwerkt, waardoor er in de binnenunit minder ruimte nodig is. Bij de Split unit is het koelcircuit verdeeld over de binnen- en buitenunit. In tegenstelling tot een monobloc warmtepomp, bestaat bij een split warmtepomp deze verbinding uit leidingen voor koudemiddel (R32). Hierdoor zijn kleinere doorgangen in de muur nodig en is verbinden eenvoudiger. Daarnaast zijn een aantal componenten vanuit de buitenunit naar de binnenunit verplaatst. Hierdoor is de buitenunit van de Energion S circa 10kg lichter en de Energion S binnenunit groter. Ten slotte hoeft er bij de Energion S geen antivrieskit te worden gebruikt omdat het CV-water niet naar de buitenunit gaat.

Energion S All-electric

De Energion S All-electric is een split lucht-water warmtepomp, waarbij aardgas niet meer nodig is. Kan desgewenst geleverd worden met een geïntegreerde 180L boiler voor warm water. Het vloerstaande toestel beschikt over een hoog rendement en doet stil zijn werk. Doordat het een split unit betreft heeft het een lichtere buitenunit met kleinere doorgangen naar buiten voor het koudemiddel R32.

Energion S Hybrid

De hybride variant gebruikt de warmte uit de lucht en kan verwarmen, (optioneel) koelen en warm water leveren door het gebruik van gas én elektriciteit. Dit maakt de Energion S Hybrid zeer geschikt als duurzame toevoeging op de (bestaande of nieuwe) CV-ketel.

Gerelateerde artikelen