BAIER sluit zich aan bij het accu-systeem CAS

12 augustus 2021 | 4 minuten leestijd

Bij BAIER wordt alles met de hand gemaakt: iedere machine wordt uitermate zorgvuldig op de eigen productieafdeling van de hoofdvestiging in Asperg, vlakbij Ludwigsburg, geproduceerd. Nu heeft de fabrikant van elektrisch gereedschap ook voor accu gekozen en neemt daarom deel aan het Cordless Alliance System (CAS), het door Metabo geïnitieerde, fabrikant overkoepelende accusysteem. „Schwäbische ingenieurskunst verbindt, wij staan al jarenlang in nauw contact met BAIER”, zegt Henning Jansen, CEO van Metabo. „CAS is een alliantie van de beste specialisten. Daar past BAIER als fabrikant van hoogwaardig gereedschap uitstekend bij. “BAIER neemt in eerste instantie met een accu-diamant-droogboormachine voor het boren van contactdozen deel aan het fabrikant overkoepelende accusysteem, maar andere machines zullen zeker volgen. „Het met elkaar en alles samen doen bij CAS heeft ons overtuigd. Daar staan alle neuzen dezelfde kant op”, zegt Jens Deggelmann, directeur van BAIER. „De spirit van CAS, samen vooruit komen, past exact bij onze bedrijfsfilosofie. Dus was het voor ons duidelijk dat wij daar ook deel van wilden uitmaken. Maar niet alleen voor ons als fabrikant levert het voordeel op, maar vooral ook voor onze klanten: behalve voor onze machine kunnen ze nu voor nog veel meer gereedschap en machines die ze elke dag weer nodig hebben, gebruik maken van een en dezelfde accu.”

Een voordeel voor elektriciens

De nieuwe accu-diamant-droogboormachine van BAIER is vooral voor elektriciens een ideale uitbreiding van het CAS-assortiment. Zo maken professionals in de elektrobranche bijvoorbeeld gebruik van de werklamp van Scangrip, het snij- en persgereedschap van Cembre en een hele reeks machines van Metabo. „Laten wij bijvoorbeeld eens naar de montage van een schakelkast kijken – een typische taak van een elektricien. Daar brengt de professional eerst licht in de duisternis met de lamp van Scangrip. met de Cembre accu-machine klemt hij kabelschoenen en knipt hij kabels door. Het heteluchtpistool van Steinel gebruikt hij voor het krimpen en dan neemt hij de accu-boorschroefmachine van Metabo, om de verschillende elementen te bevestigen”, vertelt Deggelmann. „Elektriciens moeten ook vaak contactdozen in wanden plaatsen. Daarvoor geldt dus dat er snel genoeg ruimte voor de inbouw van een inbouwcontactdoos in de wand moet worden gecreëerd en juist daarvoor is onze accu-diamant-droogboormachine precies de juiste keuze. Met CAS kunnen de elektriciens gebruik maken van alle machines die ze voor hun werk nodig hebben – en het mooiste ervan: ze hebben voor alle machines maar één accu nodig.”

Het boren van gaten voor contactdozen is nu heel gemakkelijk

Met de nieuwe 18 Volt accu-boormachine van BAIER kan men dankzij de krachtige borstelloze motor en het optimale toerental bijzonder snel gaten voor contactdozen boren. Een inschakelbare, zogeheten soft-slag, bespoedigt het werken in harde materialen en ontziet gelijktijdig de diamantsegmenten. Zo blijft de diamantkroon duidelijk langer behouden. Ook voor de gezondheid van de professional wordt gezorgd: om stofarm te kunnen werken kan gewoon, via de adapter, een afzuiging op de machine worden aangesloten. Dankzij de elektronische momentkoppeling met verhoogde precisie kan de gebruiker uitermate nauwkeurig en voorzichtig werken. Om ervoor te zorgen dat dit ook zo blijft, zorgt een robuuste motorbehuizing van gegoten aluminium, voor een optimale warmteafvoer en een lange levensduur van de machine.

Innovatief ontmoet traditie

BAIER kent een lange traditie als het gaat om elektrisch gereedschap. Het bedrijf uit Asperger heeft behalve de klopboormachine ook de elektrische metaal-cirkelzaag en de muursleuffrees uitgevonden. Deze innovatiespirit heeft BAIER tot op de dag van vandaag behouden. „In alle ons elektrisch gereedschap steken wij de knowhow en ervaring die wij gedurende tientallen jaren bij de ontwikkeling en constructie hebben opgedaan”, zegt Deggelman, de chef van BAIER. BAIER ontwikkelt en vervaardigt haar producten – zoals boormachines, frezen en schuurmachines – uitsluitend in Duitsland en levert deze aan klanten uit de handel, ambacht en industrie over de hele wereld. BAIER is op dit moment één van de nu 23 CAS-fabrikanten, waarbij alle accu’s en laders 100% compatibel zijn en alle machines en apparaten met één accu aangedreven kunnen worden. 

Gerelateerde artikelen