Barrièrevrije badkameroplossingen

6 september 2021 | 2 minuten leestijd

De ViCare accessoires bestaan onder andere uit wandhandgrepen, inklapbare handgrepen, doucheleuningen en zitjes in de series Design en Function. De Design serie is verchroomd en heeft een draagkracht van 130 kg. De Function serie is klassiek wit en kan belast worden tot maximaal 120 kg. Ze voldoen allebei aan de EU-richtlijn CE EEG 93/42 voor medische producten.

Handige systemen

De innovatieve douchestang maakt een bediening met één hand mogelijk. Voor de leuning is een innovatieve hoekoplossing met een enkelpunts montagesysteem ontwikkeld, zodat deze veilig kan worden vastgepakt. Bovendien is de installatie bijzonder eenvoudig.

Aangepaste wastafels

De keramische serie van ViCare bestaat uit een breed assortiment aangepaste wastafels en toiletten. De producten voldoen aan de DIN-norm 18040 voor toegankelijk bouwen en zijn daarom perfect voor bouwprojecten in de projectsector. De ViCare wastafels bieden veel beenruimte voor een stoel of rolstoel. Door de handgrepen trekt de rolstoelgebruiker zich eenvoudig richting de wastafel. Er is ook een Vicare wastafel met een uitsparing, wat zorgt voor meer ruimte. Er is een ruime keuze aan modellen met de hygiënische en reinigingsvriendelijke oppervlakteafwerking CeramicPlus. Een aantal modellen is ook verkrijgbaar met de antibacteriële glazuurlaag AntiBac.

Toiletten

De toiletten zijn verkrijgbaar als wandcloset, staand model of een verlengd closet en een keuze in diepspoel of vlakspoel uitvoering. De toiletzittingen zijn bestand tegen een belasting van 240 kilo, wat 90 kilo meer is dan vereist. Speciale buffers voorkomen dat de zitting verschuift bij de overgang naar een rolstoel. Een ViCare closetzitting heeft bovendien een greep rand aan het deksel waardoor het gemakkelijker en hygiënischer is om deze op te tillen. Naast de witte zitting, is er ook een blauwe zitting die de oriëntatie voor mensen met dementie vergemakkelijkt.

Comfortabele doucheruimtes met zitmogelijkheden

Een inloopdouche is de perfecte oplossing om zonder drempels de douche te betreden. De douchevloer Squaro Infinity van Villeroy & Boch heeft de hoogste antislipklasse, is poriënvrij en geeft de doucheruimte een luxe en moderne uitstraling. Voor nog meer comfort en veiligheid in de douche is er een speciaal badkamerkrukje, een inhangzitje of een opklapbaar zitje. Deze zitsystemen dragen tot 160 kg.

Gerelateerde artikelen