Basis verdeelkasten maken werk installateur efficiënter

“XL³-S is een range schakel- en verdeelinrichtingen, die bij een grote meerderheid van de installaties zonder specifieke technische voorwaarden, toegepast kunnen worden”, legt Legrand de nieuwste uitbreiding uit. De nieuwe range biedt laagspanning verdeelkasten die minder functionaliteiten hebben. Minder functies, maar niet minder goed, vindt Legrand. “De S in XL³-S staat dan wel voor standaard, maar het betekent niet dat deze minderwaardig zijn aan de premium modellen binnen het XL³ assortiment.”

XL³-S 160 en 630

De XL³-S 160 en 630 zijn voorgemonteerd met als doel om de installateur tijd te laten besparen. Het assortiment is onder meer uitgerust met een pakket voor standaardrailsystemen voor koperen of aluminium rails voor energieverdeling. “De XL³-S 160 wordt aangeboden als metalen uitvoering, met een capaciteit van 24 of 36 modules per rij en als in- of opbouwversie. Mede door zijn uitvoering tot 8 rijen heeft deze kast een zeer grote capaciteit, tot 288 modules.” Installateurs gebruiken zulke laagspanning verdeelkasten bij werkzaamheden bij grote woningbouwprojecten, als onderverdeler in kleine utiliteitsprojecten. De uitvoeringen die gebruikt worden bij de XL³-S 160 zijn gemaakt van metaal en hebben een capaciteit van 24 tot 36 modules zowel als in- of opbouwversie of per rij. Omdat de uitvoering tot 8 rijen kan bevatten heeft de kast een grote capaciteit tot 288 modules.

“De XL³-S 630 wordt toegepast in utiliteitsprojecten en industriële installaties.” Om meer ruimte te genereren, is de nuttige ruimte in de XL³-S 630 verbeterd. Op die manier kunnen er meer producten worden geïnstalleerd terwijl de afmetingen gelijk blijven.

Drie types

Het XL³-S assortiment bestaat uit drie types. De XL³-S 160 en XL³-S 630 zijn inmiddels al te verkrijgen, de XL³-S 4000, die bedoeld is voor grote utiliteitsprojecten en industriële installaties, wordt later geïntroduceerd.