BDR Thermea Benelux neemt Fortes Energy Systems over

30 januari 2023 | 3 minuten leestijd

BDR Thermea Benelux is het moederbedrijf van onder andere Remeha. Met de overname versterkt BDR Thermea Benelux zijn positie in de groeiende markt voor stadsverwarming en collectieve warmte- en koudesystemen. Zo kan ze de energietransitie breder ondersteunen. Fortes blijft onder eigen naam in de markt actief.

Fortes Energy Systems is sinds de oprichting in 1999 uitgegroeid tot marktleider en een toonaangevende speler op het gebied van innovatieve en efficiënte systemen voor het overdragen van energie in collectieve warmte- en koudesystemen. De AquaHeat afleversets voorzien dagelijks circa 320.000 woningen en appartementen in Nederland, België en Denemarken van een comfortabel binnenklimaat en hoog warmwatercomfort.

Het specialisme van Fortes Energy Systems ligt bij het ontwikkelen en produceren van innovatieve afleversets voor de woningbouw en grote afleverstations voor de utiliteit, aangesloten op stads-, blok- of wijkverwarming en WKO-systemen. Dirk Ockhuizen, algemeen directeur Fortes Energy Systems: “Met onze kennis, ervaring en bevlogenheid vinden wij steeds weer manieren om energie slimmer en efficiënter over te dragen met optimaal systeemrendement en een laag energieverbruik”. Met het hoofdkantoor in Houten, een productiefaciliteit in Lichtenvoorde en een verkoopkantoor in Denemarken telt het bedrijf 68 werknemers.

‘Meerdere wegen naar duurzaam’

Remeha verwarmt meer dan 2 miljoen huizen in Nederland en is daarnaast marktleider in de utiliteitsbouw. Remeha wil duurzame binnenklimaatoplossingen haalbaar en betaalbaar maken om zodoende snelle stappen te kunnen zetten naar een CO2-neutrale samenleving. Fortes Energy Systems is al jaren een belangrijke partner van Remeha.

Arthur van Schayk, algemeen directeur van BDR Thermea Benelux en Remeha: “Stadsverwarming en collectieve warmte- en koudesystemen blijven ook in de toekomst een belangrijke technologie voor stedelijke of lokale woon- en bedrijfsomgevingen. Bij Remeha geloven we in meerdere wegen naar duurzaam. We zien de overname van Fortes als een belangrijke stap in de uitbreiding en versterking van onze productportfolio en daarmee als essentieel voor Remeha’s groeiende rol in de energietransitie in woningen en gebouwen.”

Brede doelgroep

De oplossingen van Fortes Energy Systems worden ontwikkeld voor een brede doelgroep, waaronder appartementcomplexen, kantoren en woningen en voor afnemers van lokale energie-opwekking in industrie en landbouw. Enkele projecten die Fortes uitvoerde zijn onder meer woontoren De Zalmhaven in Rotterdam, de Cooltower in Rotterdam, woon- en bedrijvencomplex Strijp-S in Eindhoven, Le Toison d’Or in Brussel (woon- en winkelproject), wooncomplex De Makroon in Amsterdam en De Efteling vakantiepark Loonsche Land.

Dirk Ockhuizen vult aan: “Met de aansluiting bij een grote en krachtige partij als BDR Thermea Group kunnen wij grotere stappen zetten in deze markt. Remeha heeft, net als wij een sterke positie en veel expertise in collectieve warmte- en koudesystemen. De ontwikkelingen in onze markt gaan snel en met expertise en synergie binnen de BDR Thermea Group zullen wij in de toekomst nog beter in staat zijn om onze continuïteit en kwaliteit op de best mogelijke manier te blijven waarborgen.” Fortes Energy Systems blijft zelfstandig opereren en onder eigen naam in de markt actief.

Gerelateerde artikelen