Bedienpanelen met ingebouwde besturing op afstand

De bedienpanelen zijn geschikt voor het bedienen en visualiseren van productieprocessen. De HMI-functionaliteit omvat grafische overzichtsschermen, trending en alarmpagina`s. Elk paneel is uitgerust met een industrieel toetsenbord of touchscreen. Daarnaast ondersteunen de systemen ook uitbreidingen voor het op afstand besturen en bewaken van processen, zoals dataloggen, het versturen van alarmen via SMS, een ingebouwde webserver en communicatie met externe GSM-/GPRS-/UMTS-modems. Op deze wijze kan men met één device het proces zowel lokaal als op afstand beheren. Alle Red Lion-bedienpanelen, voorzien van een Ethernet-poort, kunnen data meteen wegschrijven in een MS SQL Server database. De complete reeks Red Lion wordt geconfigureerd door de gebruiksvriendelijke Crimson-software. Deze software wordt geleverd met meer dan 5.000 grafische objecten, kant-en-klaar in bibliotheken. De Crimson-configuratiesoftware is gratis.

Besturing op afstand
Besturing op afstand is standaard functionaliteit van de Red Lion bedienpanelen. In elk paneel is een datalogger inbegrepen. Deze gelogde gegevens kunnen eenvoudig worden gemaild door het versturen van een CSV bestand, welke meteen kan worden ingelezen in Excel. Daarnaast kan bij het optreden van een alarm een SMS of e-mail worden verstuurd Hiervoor kan een GSM of UMTS kaart worden toegevoegd aan het paneel. Tenslotte is in elk paneel een webserver aanwezig, zodat men het proces op afstand kan monitoren en bedienen met behulp van een webbrowser. Voor grote hoeveelheden gegevens kan men data wegschrijven naar de ingebouwde CompactFlash kaart.

Crimson-configuratiesoftware
Het configureren van de Red Lion-panelen gebeurt met de gebruiksvriendelijke software Crimson. Deze software wordt geleverd met meer dan 5.000 grafische objecten, kant-en-klaar in bibliotheken. Voor het gebruik van deze software is geen specifieke kennis vereist. De gebruikersinterface is compleet intuïtief. De Crimson-configuratiesoftware is gratis.

CimPro BV
CimPro BV is leverancier van open besturingssystemen. Het gaat hierbij om systemen die opgebouwd zijn uit goed integreerbare standaardproducten die op industriële standaarden zijn gebaseerd. Een toenemend aantal leveranciers van industriële besturingssystemen conformeert zich aan deze standaarden. Hierdoor zijn steeds meer producten van verschillende fabrikanten onderling uitwisselbaar. CimPro BV levert hard- en software, consultancy, opleidingen, technische ondersteuning en aftersales. Voor de markt van industriële besturingen biedt het bedrijf totaaloplossingen gebaseerd op TBOX open telemetrie en open beheerssystemen gebaseerd op ControlMaestro, het alarmbeheerssysteem Alert en het gebruiksvriendelijke rapportagepakket Dream Report. Voor de realisatie van projecten werkt het bedrijf samen met verschillende door CimPro BV gekwalificeerde integratoren. Tot de klantenkring behoren gerenommeerde bedrijven, waaronder Waternet Amsterdam, Waterschap Reest en Wieden, Waterschap Hunze & Aa`s, Gemeente Echt en waterleidingbedrijf Evides.