Bedrijfsverlichting: meer dan alleen noodzakelijk

12 May 2014

Bedrijfsverlichting binnen

Verlichting binnen uw bedrijf moet voldoen aan de NEN-EN 12464-1 norm. Deze Europese norm garandeert een bepaalde lichtsterkte waardoor u goed kan werken en het visuele comfort. Op kantoor is 500 lux voldoende licht, maar op andere werkplekken kan deze hoeveelheid hoger liggen. Naast een veilige werkplek garandeert juiste bedrijfsverlichting ook een goede sfeer en ambiance op de werkplek.

Veel bedrijven kiezen tegenwoordig voor milieuvriendelijk en duurzamer ledlicht. Het is dan wel belangrijk om rekening te houden met de lichtsterkte, niet alle ledlampen voldoen namelijk aan de Europese norm.

Bedrijfsverlichting buiten

De Europese normen voor binnenverlichting gelden niet voor de buitenverlichting. Om uw bedrijf te beschermen tegen ongewenste indringers is het echter handig om ook de juiste buitenverlichting aan te schaffen. U kunt er uiteraard voor kiezen om deze verlichting standaard aan te zetten, maar u kunt ook kiezen voor verlichting op basis van een bewegingssensor. Een andere energiezuinige oplossing is een schemerschakelaar, waardoor de lamp alleen aan gaat bij schemering.

Ten slotte zou u er ook aan kunnen denken om in plaats van helder wit licht te kiezen voor groene ledverlichting. Dit is milieuvriendelijke en duurzamer. Mocht u naast beveiligingslampen ook fysieke beveiligers in dienst hebben hebben zij hier ook voordeel van. Groen licht maakt de overgang tussen licht en donker namelijk minder erg. Gevolg: de ogen hoeven minder lang aan te passen. Daarnaast heeft groen licht een vriendelijkere uitstraling voor mens en dier. Als uw bedrijf bijvoorbeeld aan de vrije natuur liggen verstoort u de flora en fauna minder met groen licht.

Kortom, genoeg opties om licht en duurzaamheid samen te laten gaan. Heeft u nuttige tips omtrent het onderwerp bedrijfsverlichting? Dan kunt u hieronder een reactie achterlaten.