‘Bijna 700 bedrijven doen vandaag mee met de Bewust Veilig-dag’

Bouw
29 maart 2023 | 2 minuten leestijd

Vandaag staat de bouw-, techniek en onderhoudswereld massaal stil bij veilig werken tijdens de jaarlijkse Bewust Veilig-dag. Het doel van deze dag is om het bewustzijn rond veilig werken te vergroten en zo het aantal ongevallen in de sector terug te dringen. “Uit het recordaantal van bijna 700 deelnemers blijkt dat steeds meer bedrijven bewust bezig zijn met veiligheid”, zo laat Bouwend Nederland weten.

De Bewust Veilig-dag is een jaarlijks initiatief van brancheorganisaties Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. In 2016 organiseerden zij de eerste editie van deze dag, waar inmiddels jaarlijks honderden bedrijven aan deelnemen. De Bewust Veilig-dag 2023 is de meest succesvolle editie tot nu toe.

Online toolboxen, webshop en Bewust Veilig-krant

Deelnemende bedrijven zijn volledig vrij in hoe zij de Bewust Veilig-dag invullen. De organisatie stelde diverse middelen beschikbaar: online toolboxen op de dag zelf, een webshop met promotiemiddelen en een Bewust Veilig-krant in vijf talen. In de editie van dit jaar is onder meer te lezen hoe je veilig op hoogte werkt, hoe je aanrijdingen op het werk voorkomt en hoe lang een veiligheidshelm meegaat. De toolboxen zijn na de Bewust Veilig Dag nog terug te kijken via de website van de Bewust Veilig-dag.

Maar zoals ieder jaar zijn er ook veel bedrijven die de Bewust Veilig-dag op een eigen, creatieve manier invullen. Eigen video’s, toolboxen, fotowedstrijden, een bordspel en talloze andere ideeën passeren via sociale media de revue.

Gewoon een hein-gesprekje

In aanloop naar de Bewust Veilig-dag heeft Bouwend Nederland de campagne ‘Gewoon een hein-gesprekje’ geïnitieerd. De campagne bestaat uit een website, posters, een chat-generator en masterclasses Bewust Veilig-dag. De posters kunnen bedrijven gratis downloaden en gebruiken voor hun eigen veiligheidscampagnes. Met de chat-generator op de website kunnen ze ook hun eigen hein-gesprekjes maken. Deze twee functionaliteiten blijven nog even beschikbaar. Tot slot heeft de brancheorganisatie masterclasses aangeboden, waarmee bedrijven op de Bewust Veilig-dag laagdrempelige workshops rond de hein-gesprekjes konden organiseren.

Gerelateerde artikelen