Boels lijft Cramo in

14 februari 2020 | 2 minuten leestijd

Door de overname wordt Boels een van de grootste verhuurbedrijven van Europa. Al sinds de oprichting in 1977 is Boels een van de snelst groeiende verhuurbedrijven en verdubbelt het elke vijf jaar zijn omzet. Met de overname van Cramo is het familiebedrijf uitgegroeid naar meer dan 7.000 medewerkers en meer dan 750 vestigingen in 17 verschillende landen.

Pierre Boels, Algemeen Directeur van Boels Rental: “We zijn erg blij met de overname van Cramo! Het betekent dat ons bedrijf twee keer zo groot is geworden waardoor onze marktpositie versterkt is. Door het delen van onze verhuurvloot, data, technologie en expertise zal onze service naar klanten nog verder verbeteren.”

Complementaire markten

Cramo bedient markten in Noord en Centraal-Europa waar Boels met name in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland actief is. De marktgebieden sluiten zowel geografisch als wat klantenbestand betreft perfect op elkaar aan zonder veel overlap. Dit maakt Boels een pan-Europese speler op de verhuurmarkt. Er is altijd wel een vestiging in de buurt van de klant wat zorgt voor optimale beschikbaarheid en efficiënte logistiek van verhuurmateriaal.

Op operationeel niveau betekent de overname een combinatie van twee grote verhuurvloten, waardoor klanten profiteren van een nog breder assortiment en betere beschikbaarheid. Daarnaast zullen door schaalvoordelen ontwikkelingen op gebied van digitalisering en diensten voor klanten versnellen.

Pierre Boels: “Onze bedrijven vullen elkaar goed aan. We delen dezelfde cultuur en strategie, gericht op het lokaal bouwen aan schaalgrootte zodat we in de top van de markt kunnen opereren. Daarbij hebben we beide onze medewerkers hoog in het vaandel staan.”

Gerelateerde artikelen