Comfortabel en nauwkeurig werken met nieuwe pallettrucks

15 januari 2019 | 3 minuten leestijd

Het assortiment van pallettrucks en stapelaars is de afgelopen anderhalf jaar geleidelijk vernieuwd en uitgebreid. De laatste innovatie bestaat nu uit de pallettrucks met zitplaats in het hefvermogen van 1.2 tot 2.5 ton. Alle trucks hebben een nieuwe chassisbreedte van 820 millimeter. De trucks zijn ook leverbaar in de bredere RW uitvoering (R = bestuurdersstoel, W = wide/brede uitvoering) met een breedte van 970 millimeter.

Efficiënt en ergonomisch

Alle modellen zijn voorzien van een comfortabele (op verzoek ook met stoelverwarming en hoofdsteun verkrijgbare) bestuurdersstoel, die voorkomt dat de bestuurder vroegtijdig moe wordt. De fijngevoelige TipControl zorgt voor een snelle en nauwkeurige handling. De bestuurder kan alle vork- en mastfuncties heel precies aansturen met zijn duim en wijsvinger, zelfs wanneer hij werkhandschoenen draagt. De pols van de bestuurder wordt ondersteund door een armsteun met hoogteverstelling.

Heffen tijdens het rijden

Ook op het gebied van performance onderscheiden de nieuwe T20/25 R(W)-pallettrucks, de D12 R(W)-double stackers en de L14/16 R(W)-stapelaars zich. Ze bieden de mogelijkheid om de vorken al tijdens het rijden te heffen of te laten zakken, wat het opslag- en ophaalproces versnelt.

Ergonomische stoel

Uit gesprekken met logistiek managers blijkt dat de ergonomie van voertuigen een essentiële factor is. De stoel is hierin van groot belang, dit moet immers een comfortabele plek zijn om te werken. Daarom zijn de stoelen in deze nieuwe truckrange individueel aan te passen op lichaamshouding. Zo kan de kanteling van de rugleuning, de afstand tot het bedienpaneel en het gewicht worden aangepast via de hendels onder de stoel.

De hoge zitpositie van de bestuurder, gepositioneerd in een hoek van 90° ten opzichte van de rijrichting, biedt een goed zicht tijdens het voor- én achteruitrijden. Het zichtveld is door geoptimaliseerde hefmastprofielen nog verder verbeterd. Hiermee heeft de bestuurder uitstekend zicht zowel op de weg als op de last en dat zorgt voor een optimale veiligheid. Met de optioneel verkrijgbare panoramaspiegel voor pallettrucks met een bestuurdersstoel is echt élke dode hoek rondom het voertuig zichtbaar.

Altijd de gewenste snelheid

Bij de nieuwe trucks is het mogelijk om maximale snelheden in te stellen, mét en zonder lading. Klanten kunnen daarmee zelf beslissen over de configuratie van hun trucks. De snelheid ligt tussen de 8 en 12 km/h. Om te voorkomen dat de vorken de grond raken bij het vooruitrijden op een helling, kan, wanneer de vorken zijn neergelaten, de snelheid tot 6 km/h worden verlaagd. 

Gerelateerde artikelen