Comfortabel van klus naar klus met nieuwe werkbus

IVECO presenteerde onlangs het nieuwe Daily voertuig op een internationaal persevenement in Turijn. De Daily range bestaat al 40 jaar en blijft meegaan met de veranderingen van deze tijd, zoals digitalisering, automatisering, elektrificatie en service. De nieuwe Daily biedt prestaties en duurzaamheid in combinatie met een uitstekende energie-efficiëntie en lage TCO.

Automatisch noodremsysteem

De nieuwe Daily introduceert diverse geavanceerde hulpsystemen voor de bestuurder. Het automatische noodremsysteem voorkomt aanrijdingen bij snelheden onder de 50 km/u en beperkt de impact bij hogere snelheden. Het systeem detecteert op voorhand het risico op een botsing en remt ingeval de bestuurder niet ingrijpt, waardoor zijn veiligheid wordt gewaarborgd.

Geen stress in de stad

Tijdens ritjes in stedelijke gebieden zijn de verkeersomstandigheden vaak druk. De Queue Assist past de snelheid van het voertuig automatisch aan die van het voorliggend voertuig aan, terwijl de de Adaptive Cruise Control (ACC), de vastgestelde snelheid en veiligheidsafstand tot de voorligger in de gaten houdt. De Proactive Lane Maintenance Assistant voorkomt dat de auto onbedoeld de rijstrook verlaat.

Een ander handig technisch snufje is de elektrische parkeerrem die automatisch wordt geactiveerd wanneer de auto wordt geparkeerd. Deze wordt weer gedeactiveerd wanneer de bestuurder klaar is om te starten. De functie heeft als bijkomend voordeel dat er meer vrije ruimte is voor de bestuurder en eventuele passagiers, omdat de handremhendel is verwijderd. De nieuwe LED-verlichting heeft een veel nauwkeurigere lichtbundel en bereik, waardoor de zichtbaarheid en obstakelwaarneming met 15% wordt verbeterd, waardoor de veiligheid bij weinig licht toeneemt. De City-modus maakt de stuurbekrachtiging flexibeler, verlicht het sturen met 70% en maakt het manoeuvreren in de stad gemakkelijker.

Connectiviteit

Geen tijd voor de garage? De connectiviteit van de nieuwe Daily brengt het voertuig in direct contact met de controlekamer van IVECO en voorziet het van real-time gegevens. Hierdoor kunnen IVECO-specialisten de beschikbaarheid van voertuigen maximaliseren door het uitvoeren van diagnostiek en het nemen van preventieve maatregelen door middel van onderhouds- en serviceplanning.

Het MyDaily-portaal stelt eigenaren in staat om hun Daily(`s) te monitoren vanaf hun computerscherm of onderweg vanaf hun mobiele telefoon. Ze kunnen de prestaties, het brandstofverbruik en de rijstijl van de bestuurder analyseren. De Daily stuurt ook Smart Reports met belangrijke voertuigparameters en suggesties om de rijstijl te verbeteren en brandstof te besparen. Hierdoor kan de efficiëntie verbeterd worden.

Zuinig rijden

De nieuwe Daily is het enige voertuig in zijn segment dat twee motoren aanbiedt. De 2,3-liter F1A-motor is nu beschikbaar en goedgekeurd voor zowel Light Duty als Heavy Duty voertuigen, met vermogens van 116 tot 156 pk. De 3,0-liter F1C Heavy Duty motor biedt drie vermogens met verbeterde prestaties van 160 tot 210 pk en een versie op gecomprimeerd aardgas (CNG). Ook is de nieuwe Daily het eerste voertuig in zijn segment dat voldoet aan de Euro 6d-TEMP (WLTP en RDE) en Euro VI D emissienormen.

De Daily biedt tot slot een nieuw bandenspanningscontrolesysteem waarmee de bandenspanning in real-time kan worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat deze altijd op het optimale niveau is. Deze nieuwe functies zorgen voor een brandstofbesparing tot 10%.

Gerelateerde artikelen