Dakraam geïntegreerd in PV-systeem

Een VELUX dakraam in de maat MK08 (780 x1400mm) past precies in het midden van een grid van 3×3 portretgeoriënteerde Viridian Solar indakzonnepanelen. Hierdoor vormt het één esthetisch geheel op het dak. Het ontwerp biedt een zijdelingse flexibiliteit tot 20 mm. Hiermee wordt de meest optimale positie van de zonnepanelen en het dakraam gewaarborgd. De naadloze aansluiting is succesvol getoetst in de grootste windtunnel van Europa, waarmee de windbestendigheid en waterdichtheid is gewaarborgd.

“Onze samenwerking met Viridian Solar biedt een combinatie van zonnepanelen en dakramen. Dat zorgt voor een natuurlijke energieopbrengst en toegang tot daglicht en frisse lucht via het dak. Hierdoor blijven de waardevolle vierkante meters leefruimte onder het hellende dak comfortabel en te gebruiken als slaap-, kinder- of werkkamer,” aldus Jolanda de Gooijer, Product Group Manager bij VELUX Nederland.

Stuart Elmes, CEO van Viridian Solar voegt hieraan toe: “In Nederland zien we al woningen met daken die bijna geheel zijn gevuld met indakzonnepaneelsystemen. Het complete Viridian Solar ClearlineFusion indakzonnepanelensysteem met VELUX dakraam is gezamenlijk ontwikkeld door ingenieurs van Viridian Solar en de VELUX Groep. Dit zorgt voor compatibiliteit, betrouwbaarheid en robuustheid. We zijn verheugd dat bouwers nu kunnen kiezen voor een hoogwaardige oplossing, waarbij naast de energieopwekking ook een gezonde en fijne leefruimte voor de bewoners kan worden gegarandeerd.”