De entree is het visitekaartje van ieder pand

5 juli 2017 | 2 minuten leestijd

De nieuwe serie van emco heeft de naam Contura gekregen en onderscheidt zich door de nieuwe poolstructuur. Voordeel is dat de Contura is geweven in plaats van getuft. “Om deze poolstructuur een onderscheidende uitstraling te geven, heeft emco vier exclusieve dessins ontwikkeld. Dit zijn de dessins diamant, dwars, diagonaal en ruit.” Emco wil graag bijdragen aan een bijzonder, ingetogen karakter in het zwart of grijs. Voor de finishing touch van een entree.

Kantoor of hotel

De schoonloopzones zijn voornamelijk geschikt voor hotels of kantoorpanden. “Ze hebben een gunstige hoogte van slechts 7 millimeter en een relatief laag gewicht van 1.900 g/m2. Alle modellen voldoen aan vele ISO- en EN-normen.” Zo voldoet de Contura volgens de ontwikkelaar onder meer aan de slijtageclassificatie 32 voor zwaar gebruik volgens EN 1307, de slipgevoeligheid DS volgens EN 13893 en brandklasse Cfl-s1 volgens EN13501-1.

Verschillende uitvoeringen

“De schoonloopzones zijn in een sparing toe te passen, maar ook als mat met een randprofiel.” De rolbreedtes zijn daarbij twee meter. “Voor de ondergronden levert emco diverse accessoires: een flock antislipmat voor textiele ondergronden, de exact antislipmat voor gladde ondergronden en een onderlegmat voor diepgaande vuilvangsystemen. De schoonloopzones zijn bovendien uitermate geschikt als 3e zone in het effectieve 3-zone reinigingssysteem.”

Gerelateerde artikelen