De ins en outs van energiebesparing bij woningen

29 december 2014 | 2 minuten leestijd

De bouw- en installatiebranche is continu aan verandering onderhevig. Nieuwe technologieën en innovaties volgen elkaar in rap tempo op. Wanneer je als installateur een beetje bij wilt blijven, dan is het verstandig om zo nu en dan je kennis een beetje bij te spijkeren. Het is vaak niet nodig om meteen een opleiding te volgen; een workshop of training is vaak voldoende.

Op dit moment zijn vooral nul-op-de-meter toepassingen en energiebesparing actuele thema`s. Inventum speelt daar met de Ecolution Training handig op in. De training gaat vooral over originele mogelijkheden voor nul-op-de-meter toepassingen en energieneutrale nieuwbouw. De Ecolution Ventilatiewarmtepomp wordt behandeld en het toepassen van hybride oplossingen (gas of elektrisch) voor het verwarmen van woningen komen aan bod.

Daarnaast wordt er ingegaan op de verschillen tussen natuurlijke ventilatie en balansventilatie. De energetische voordelen van natuurlijke ventilatie worden aan de hand van praktijk- en rekenvoorbeelden behandeld. Verder is er een inkijk in de nieuwbouw rekenmethodiek (EPC) en energie-index bij de labeling van bestaande woningen. De werking en de functionaliteiten komen uitvoerig aan bod, samen met de service en onderhoud voorschriften.

Gerelateerde artikelen