Digitale tools voor verduurzamen waterindustrie

20 februari 2023 | 2 minuten leestijd

WEG introduceert Pump Genius, een digitale tool voor de waterindustrie. Het systeem is een aanpasbare functie van WEG-aandrijvingen waarmee een standaardaandrijving speciaal voor pompsystemen kan worden gebruikt door voor nauwkeurige druk en doorstroming te zorgen gedurende de hele verwerkingscyclus. 

Met de tool kunnen gebruikers de efficiëntie maximaliseren, het waterverbruik verminderen en daarnaast kan het waterbedrijven ondersteunen om bredere duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. 

“Door Pump Genius te gebruiken, kunnen gebruikers delen van hun pompsysteem identificeren die inefficiënt of verspillend zijn en corrigerende maatregelen nemen”, legt Martijn Brinks, Commercial Branch Manager bij WEG Nederland, uit. “De software biedt gebruikers gedetailleerde rapporten en analyses, waarmee ze de prestaties van het pompsysteem kunnen volgen en weloverwogen beslissingen kunnen nemen over hoe ze hun bronnen efficiënter kunnen gebruiken. Pump Genius wordt gedemonstreerd bij de stand van Aqua Nederland en we moedigen bezoekers aan om de stand te bezoeken om het systeem in actie te zien.”

Hoogwaardige magneten

WEG is een fabrikant van elektromotoren, aandrijvingen en besturingstechnologie, bekend van onder andere de serie WMagnet-motoren met permanente magneet, producten uit de digitale oplossingenportfolio van WEG en Pump Genius: een tool die de prestaties van standaardaandrijvingen speciaal voor pompsystemen verbetert. 

WMagnet-motoren zijn synchrone motoren met permanente hoogwaardige magneten in hun rotor. Deze serie biedt een aantal voordelen, zoals verbeterde efficiëntie, verhoogde vermogensdichtheid en lagere bedrijfskosten. Met een hoge efficiëntieklasse van IR5* super premium is deze serie ideaal voor toepassingen waarbij energiebesparing van het grootste belang is.

Marek Lukaszczyk, Marketing Manager bij WEG voor Europa en het Midden-Oosten, zei hierover: “Elke industriesector maakt steeds meer gebruik van digitale tools om de efficiëntie en productiviteit te verbeteren — en de watersector is daarop geen uitzondering. WEG heeft tientallen jaren ervaring met het leveren van elektromotoren, aandrijvingen en andere bedrijfsmiddelen aan de industrie, en ons nieuwe assortiment aanvullende digitale tools versterkt onze positie als expert in het verbeteren van de efficiëntie en het verminderen van afval.”

Gerelateerde artikelen