Duurzame dame aan het roer bij Van Beers

23 mei 2023 | 3 minuten leestijd

Shirley van Beers is sinds december 2019 directeur-eigenaar bij van Beers Elektrotechniek & Service. Het dynamische installatiebedrijf is in de regio Rotterdam actief in de bouwsector en gespecialiseerd in elektrotechniek, service en onderhoud en beveiligingen. Onder de klantenkring bevinden zich grote bouwondernemingen, woningcorporaties en particulieren. Shirley nam het stokje over van haar vader, die het bedrijf twintig jaar lang succesvol heeft geleid. Ze is een van de weinige vrouwen aan het roer van een bedrijf in een branche waar overwegend mannen de dienst uitmaken. Meer vrouwen in de techniek? Shirley maakt zich er hard voor!

Sinds 2022 is er een wet in het leven geroepen die ervoor moet zorgen dat er een betere man-vrouw verhouding komt in de top van het bedrijfsleven. Dit geeft wel aan hoe hard het nodig is dat de helft van onze bevolking wordt vertegenwoordigd door een evenredige hoeveelheid vrouwen. Shirley laat al sinds 2019 zien dat ook een van oorsprong typisch ‘mannenbedrijf’ uitstekend geleid kan worden door een vrouw. Voordat ze haar vader opvolgde, was ze al 15 jaar werkzaam binnen van Beers Elektrotechniek & Service. Aat van Beers heeft het in twintig jaar tijd laten uitgroeien tot een gerenommeerd elektrotechnisch bedrijf, met een uitstekende reputatie in de regio groot-Rotterdam.

Shirley studeerde Management, Economie en Recht en heeft geen technische opleiding gevolgd. Dit heeft haar echter nooit in de weg gestaan om het bedrijf uiteindelijk over te nemen. Tijdens haar afstudeeronderzoek kwam ze binnen bij Van Beers en was zo gefascineerd door de onderneming dat ze er bleef werken. De beste school is wat haar betreft de praktijk. Door lange tijd binnen verschillende onderdelen in de onderneming mee te draaien weet ze inmiddels precies hoe het in de wereld van elektrotechniek reilt en zeilt. In 2019 werd ze officieel DGA van Van Beers Elektrotechniek & Service. Vader Aat is er weliswaar helemaal uit gestapt, ze ‘gebruikt’ hem af en toe nog wel als klankbord. Onder haar leiding is er een nieuw, meer vrouwelijk, elan in het bedrijf gekomen en vaart ze haar eigen koers.

Wat niet is veranderd, is het familiegevoel. Niet alleen hebben verschillende familieleden een rol (gehad) binnen Van Beers, al het andere personeel voelt inmiddels ook als familie. En die goede mensen moet je koesteren. Daarom investeert Shirley dagelijks in het opbouwen van duurzame relaties met de mensen die het bedrijf draaiende houden. Ze vindt het belangrijk dat al het personeel een fijne en veilige werkplek heeft en profiteert van goede arbeidsvoorwaarden.

Gerelateerde artikelen